Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Locuri Recomandari Clubul Equestria: Relaxare si lectii de calarie, langa Bucuresti

Clubul Equestria: Relaxare si lectii de calarie, langa Bucuresti

Email Imprimare

Din pasiunea unor medici pentru cai si pentru sportul hipic, in apropiere de Bucuresti a fost construit un club de echitatie cu dotari complete, care include un minihotel si un restaurant, reprezentand o excelenta destinatie de weekend pentru bucuresteni si nu numai! Oricine poate veni sa petreaca aici o zi deosebita, in mijlocul naturii si totodata in preajma cailor, cei mai fideli prieteni ai omului, caci activitatile sunt multiple, atat pentru cei pasionati de sport, cat si pentru familiile cu copii. Oaspetii se pot relaxa aici pe durata unei zile, a unui weekend sau a mai multor zile, putand opta si beneficia, pe langa linistea si frumusetea locatiei, de un mic show ecvestru sau de participarea la o sedinta de antrenament pentru concurs, in calitate de spectatori.

Cum a inceput totul
Asa cum se spune, atunci cand exista pasiune si vointa, nimic nu-ti poate sta in cale si vei reusi orice vei intreprinde! La fel s-a intamplat in cazul a doi medici oftalmologi din Bucuresti, dr. Ozana Moraru si dr. Cristian Moraru, care, din dragoste pentru cai si pentru echitatie, au construit Equestria, un complex ecvestru unic, aflat in comuna Tancabesti, din judetul Ilfov.
Povestea este una presarata cu greutati, dar si cu satisfactii. In urma cu peste 10 ani, doamna doctor Ozana Moraru, care la acea vreme practica deja acest nobil sport, echitatia, si-a achizitionat primul sau cal, pe Platon. Dupa o vreme, si-a dorit pentru el conditii de antrenament si de trai mai bune decat cele existente. Pe atunci, pensiunile pentru cai din zona Bucurestiului erau putine si destul de costisitoare. Astfel, domnia sa a luat hotararea de a investi intr-un proiect propriu, si anume o baza hipica de mare anvergura. Desigur, a trebuit sa treaca o vreme pana cand si-a putut vedea visul cu ochii, caci proiectul a presupus o investitie foarte mare, care a fost posibila doar cu sprijin financiar bancar.
Proiectul a demarat de la zero, pe un teren vast aflat in afara localitatii. Vorbind de teren, sa spunem ca numai acesta a costat enorm, caci era tocmai perioada boomului imobiliar. Evident, infrastructura a fost si ea foarte costisitoare. Complexul Equestria a fost finalizat in aproximativ un an, adica in anul 2010. Lucrurile s-au derulat rapid, caci deja din anul 2011 au fost initiate concursurile hipice si lectiile de dresaj. Dupa cum ne-a spus doamna dr. Ozana Moraru, cu toate greutatile intampinate pe parcurs, in prezent, complexul hipic reuseste sa se autointretina din activitatea proprie, ceea ce inseamna ca este foarte bine organizat si, in acelasi timp, ca interesul romanilor pentru cai este din ce in ce mai mare.

Servicii complete pentru iubitorii de cai si de natura
Inca de la inceput, proprietarii si-au propus sa le ofere clientilor toate tipurile de servicii din domeniul echitatiei, de la lectii de calarie pentru orice nivel de pregatire, boxe pentru pensiunea cailor altor proprietari pana la organizarea de concursuri de echitatie (curse cu obstacole). De asemenea, aici se organizeaza, astazi, inclusiv evenimente de tip corporate (workshopuri, teambuilding-uri etc.) pentru companiile care doresc un cadru special si activitati mai deosebite pentru angajatii lor.
Indiferent ca este vorba de evenimente corporate sau de sejururi de familie, cazarea vizitatorilor este asigurata de pensiunea din cadrul bazei hipice, care detine 10 camere duble amenajate in stil modern, cu toate dotarile necesare. In cadrul clubului exista, de asemenea, un mic restaurant, un cafe bar, o sala de conferinte si un inedit magazin de echitatie, in care cei pasionati de sportul ecvestru pot gasi toate echipamentele necesare practicarii acestuia. La cerere, grupurile de vizitatori pot avea parte si de alte activitati, cum ar fi vizitarea ghidata a imprejurimilor, plimbari prin padurile din apropiere si asa mai departe.

O scoala de echitatie prestigioasa
Evident, scoala de echitatie Equestria este cel mai dezvoltat si cel mai important serviciu pe care il ofera clubul. Numerosi copii, adolescenti, precum si adulti au urcat aici pentru prima data pe un cal, progresand apoi, in timp, unii dintre ei perseverand si ajungand chiar sa participe la concursuri. Aici, lectiile practice de calarie sunt insotite de lectii teoretice, de cursuri, precum si de vizionari de filme si diapozitive pe teme ecvestre. Lectiile de la Clubul Equestria sunt pentru niveluri diferite de pregatire, de la incepatori pana la nivel mediu sau avansat, de competitie.
Astazi, Clubul Equestria detine 28 de cai proprii, dintre care 14 sunt cai de performanta sportiva, crescuti si antrenati pentru participare la concursuri, 12 sunt cai sunt pentru scoala de echitatie si 2 sunt manji tineri, care inca nu au inceput antrenamentul sportiv. Caii clubului sunt frumosi, cuminti si bine antrenati, unii avand pedigree-uri impresionante. De altfel, clubul a primit numeroase cupe si premii importante, la competitii internationale de sarituri peste obstacole si de dresaj ecvestru.
Pe langa alte competitii, Clubul Equestria organizeaza, in fiecare an, Circuitul Salonul Calului, cel mai important si cel mai complex eveniment ecvestru din tara, ajuns deja la a sasea editie. Finala Salonul Calului are loc in luna septembrie si prezinta, pe parcursul a patru zile, aproximativ 15 probe de sarituri peste obstacole, cu niveluri de dificultate diferite, la care participa in jur de 100 de cai din tara si de peste hotare. Pe langa competitiile sportive, sunt prezentate, cu aceasta ocazie, spectacole inedite si impresionante, cu dresaj si cascadorii, care fac deliciul publicului din tribune si care culmineaza cu un eveniment nocturn cu totul special: Seara Cailor.
Printre partenerii si sustinatorii permanenti ai acestor competitii ecvestre de inalta tinuta se numara Clinica Oftalmologica Oculus din Bucuresti (www.clinicaoculus.ro) si Jockey Club Roman.
Pentru a afla mai multe despre Clubul Equestria, pentru programarea unor lectii de echitatie sau pentru rezervarea unei camere la pensiune, vizitati website-ul www.equestria.ro sau sunati la telefon 0749.137.094. Adresa Clubului Equestria este: strada Hipodromului FN, sat Tancabesti, comuna Snagov, judetul Ilfov. (Foto: Dragos Barbulescu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.