Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea In vizita la Muzeul Etnografic Horea si Aurel Flutur

In vizita la Muzeul Etnografic Horea si Aurel Flutur

Email Imprimare

Muzeul Etnografic Horea si Aurel Flutur se afla in satul Chiscau, din comuna Pietroasa, judetul Bihor, la circa 500 de metri de Pestera Ursilor. Fondatorii muzeului sunt sotii Flutur, care au adunat peste 2.000 de obiecte rare pe care le-au expus in locuinta cumparata de acestia in Chiscau. Muzeul functioneaza din anul 2005, dupa 40 de ani in care familia Flutur a colectionat obiecte traditionale din satele romanesti, in special din zona Beius. Casa, curtea, sopronul si alte anexe sunt folosite ca spatiu pentru numarul impresionant de exponate: unelte, masini si utilaje, piese din portul popular, obiecte de uz casnic, obiecte militare si bisericesti. Ne sunt prezentate, prin obiectele expuse, activitati precum: agricultura, cresterea animalelor sau mestesugurile (olaritul, fieraritul, cizmaritul, dulgheritul).

Toate spatiile sunt arhipline, toate obiectele au ceva de spus, toate au scris istorie, o istorie a traditiilor si obiceiurilor romanesti. Orice calator aflat pentru prima oara in vizita e impresionat. La fel am fost si eu. Desi citisem cateva randuri in prealabil, nu ma asteptam la un numar de obiecte atat de mare, din domenii atat de diferite. De la masini agricole sau pentru stins incendii la masini de calcul, o sala de clasa, obiecte ceramice si lista poate continua mult. Este de apreciat pasiunea acestor oameni care spun astfel ca isi iubesc tara, neamul si se mandresc cu asta. Nu exista un tarif de intrare. Inca de la poarta se precizeaza ca intrarea este gratuita, dar exista o cutie pentru donatii, o cutie unde va invit sa donati, caci munca acestor oameni chiar merita. Pozele vorbesc de la sine, ca intotdeauna. Le las sa-si spuna cuvantul, cu speranta ca va vor convinge sa vedeti colectia de suflet a familiei Flutur, din minunatul Muzeul Etnografic Horea si Aurel Flutur. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.