Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Pagini de istorie la Palatul Primariei Municipiului Bucuresti

Pagini de istorie la Palatul Primariei Municipiului Bucuresti

Email Imprimare

Palatul Primariei Municipiului Bucuresti este situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, vizavi de Parcul Cismigiu, si este o cladire monument istoric, fiind inclusa in Lista monumentelor istorice din anul 2004. Constructia a fost ridicata intre anii 1906 şi 1910, dupa un proiect al renumitului arhitect Petre Antonescu, fiind destinata Ministerului Lucrarilor Publice. La inaugurarea Palatului, Monetaria Nationala a lansat o moneda ce purta pe avers chipul regelui Carol I, iar pe revers imaginea impozantului eficiu. De altfel, in perioada domniei regelui Carol I, o serie intreaga de institutii s-au mutat in sedii elegante.

In timpul ocupatiei germane, din anii 1916-1918, cladirea a fost rechizitionata si transformata in Comandatura Generala Germana. Dupa Primul Razboi Mondial, cladirea a revenit aceluiasi minister, care avea atunci titulatura de Ministerul Lucrarilor Publice si al Comunicatiilor. Palatul a fost restaurat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, ocazie cu care i s-a adaugat un etaj.
Ulterior, cladirea a devenit sediul Sfatului Popular al Capitalei, respectiv al Consiliului Popular al Municipiului Bucuresti. Din anul 1990, cladirea este sediul Primariei Municipiului Bucuresti. Intre anii 2010 si 2016, s-au desfasurat lucrari de consolidare, renovare si modernizare, iar sediul Primariei Capitalei a fost mutat temporar.
Dragi cititori, nu ratati ocazia de a vizita cladirea! Poate chiar in cadrul Noptii Europene a Muzeelor! Palatul este impresionant. Iar, daca nu reusiti, admirati-l macar la exterior si continuati cu o plimbare in Cismigiu sau vizitati alte cladiri-simbol ale Capitalei. Bucurestiul are multe povesti de spus! (Radu-Cristian Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.