Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Pestera Ursilor, minunatia din adancuri

Pestera Ursilor, minunatia din adancuri

Email Imprimare

Pestera Ursilor se afla in localitatea Chiscau, din judetul Bihor. Caverna a fost descoperita accidental, in anul 1975, de catre artificierul minier Traian Curta, in urma unei dinamitari intr-o exploatare miniera din zona. In anul 1980, dupa cinci ani de explorari si amenajari, Pestera Ursilor a fost deschisa pentru vizitare. Avand o lungime de peste 1.500 de metri, pestera este formata din patru galerii principale: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita, Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica. Accesul in Galeria Stiintifica se face printr-un put de 30 de metri, aceasta fiind destinata doar speologilor profesionisti. Galeria Emil Racovita se intinde pe cea mai mare suprafata.

In cele trei galerii vizitabile se pot vedea osemintele ursului de caverna, stalactite, stalagmite si coloane, de diferite forme si dimensiuni. Din pacate, afluxul mare de turisti si-a lasat amprenta asupra pesterii, atingerea formatiunilor calcaroase impiedicandu-le dezvoltarea. Va recomand sa vizitati aceasta minunatie a naturii! Pestera Ursilor este spectaculoasa si detine o bogata diversitate de formatiuni specifice.
Accesul se face de pe drumul national 76 (Oradea-Deva), cu derivatie in comuna Sudrigiu, pe drumul judetean 763, pana in localitatea Chiscau. Nu uitati sa va imbracati adecvat! Temperatura din pestera este de circa 10 grade, indiferent de anotimp. Taxa de intrare este de 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii. Durata de vizitare este de aproximativ 40 de minute. Fotografierea nu este permisa decat intr-o anumita zona, indicata de ghid. Nu va programati vizita intr-o zi de luni! Lunea pestera este inchisa. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.