Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea La pas prin Timisoara

La pas prin Timisoara

Email Imprimare

Orasul de pe Bega, Timisoara, primul oras liber de comunism din Romania, este unul dintre cele mai frumoase orase din tara noastra, care ofera o mare varietate de obiective turistice. Pentru a descoperi Timisoara, am ales sa va prezint cateva locuri pe care consider ca trebuie neaparat sa le viziteze turistul aflat in minunatul oras. Piata Unirii este cea mai veche piata istorica din Timisoara, amenajata in stil baroc. Piata atrage privirile turistilor si localnicilor prin stilul si frumusetea cladirilor frumos colorate.

O emblema a Pietei Unirii este Domul Romano-Catolic, considerat a fi cea mai reprezentativa constructie baroca a orasului. Ansamblul celor patru cladiri aflat in partea nordica, cunoscut sub numele de Casele Canonicilor, intregeste frumusetea locului. Pe langa acestea, Piata Unirii gazduieste Palatul Vechii Prefecturi, denumit si Palatul Baroc (Muzeul de Arta), Palatul Episcopiei Ortodoxe, Catedrala Ortodoxa Sarba, Monumentul Sfintei Treimi si Casa Bruke. Nu departe de Piata Unirii este situata Piata Libertatii. Celebra piata gazduieste Primaria Veche, o frumoasa cladire construita in stil baroc, dar si Statuia Sfantului Nepomuk, asemanatoare Statuiei Sfintei Treimi din Piata Unirii.
Piata Victoriei este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Timisoara. Cunoscuta si sub denumirea de Piata Operei, in acest loc, la 20 decembrie 1989, Timisoara a fost declarata oras liber de comunism. In Piata Victoriei se afla doua dintre cele mai reprezentative monumente ale orasului, Opera Nationala Romana si Catedrala Mitropolitana.
In imediata apropiere este situat Muzeul Banatului, gazduit de Castelul Huniade. Construit intre anii 1308 si 1315 de Carol Robert de Anjou si reconstruit dupa cutremurul din anul 1443, de catre Ioan de Hunedoara, castelul este cea mai veche cladire din Timisoara.
Orasul Timisoara a fost construit pe locul si in jurul unei vechi cetati. Din vechile ziduri au mai ramas in prezent doar Bastionul Maria Theresia si cateva alte fragmente. Bastionul a fost reamenajat, fiind redeschis publicului in anul 2010. Timisoara este unul dintre orasele cele mai incantatoare din tara, cu un bogat patrimoniu arhitectural si cultural, un oras care merita vizitat de catre orice roman si nu numai. Este alegerea ideala pentru un city break reusit! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.