Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cetatea Slimnic, un obiectiv turistic demn de vizitat

Cetatea Slimnic, un obiectiv turistic demn de vizitat

Email Imprimare

Cetatea Slimnic este amplasata la 17 kilometri de Sibiu, pe drumul catre Medias. Aflata intr-o excursie impreuna cu familia, am programat vizitarea cetatii in urma recomandarii unei prietene. Mai putin cunoscuta, cetatea a fost pentru noi o surpriza extraordinara. E dovada vie a ceea ce pot face o mana de oameni gospodari. Masina se poate lasa la strada, in parcarea existenta, sau se poate urca cu ea pana la poarta cetatii, pe o straduta in panta. Pe poarta este scris tariful de intrare, 3 lei. Se achita in curte la familia care o administreaza. Inca de la intrare se poate vedea ca oamenii au transformat locul intr-unul mirific, iarba e cosita, e plin de flori, exista si o gradina ingrijita, chiar si cateva animale. Totul e aranjat, pana la cele mai mici detalii, ca intr-o curte a unor oameni muncitori, care au initiativa, care iubesc locul pe care il ingrijesc.

Administratorii ne-au spus cateva cuvinte despre cetate si ne-au lasat sa o vizitam singuri. Ne-am plimbat prin curte, am urcat in turnul-clopotnita si am admirat zidurile cu arcade. O parte a zidurilor sunt portiuni dintr-o biserica in stil gotic, niciodata terminata. Scarile din turn sunt putin abrupte, dar de acolo privelistea e superba. Se vede satul, dar si curtea si zidurile mancate de vremuri.
Cetatea Slimnic a fost construita din caramida, de catre sasi, in secolul al XIV-lea, ca loc de refugiu. Cetatea a fost adaptata terenului deluros, zidurile exterioare sunt sprijinite de contraforti puternici, in trepte. In secolul al XV-lea, s-a construit turnul-clopotnita, iar in secolul al XVI-lea, zidurile Cetatii Slimnic au fost adaptate pentru lupta, fiind inaltate si prevazute cu metereze si guri de tragere, cu scopul de a se apara drumul Sibiu-Medias. Asediata de mai multe ori, cucerita, incendiata si chiar distrusa, cetatea avea stricta nevoie de consolidare si restaurare. Din pacate, lucrarile incepute in anul 1717 au fost sistate din cauza epidemiei de ciuma. Ulterior, caramida din zidurile prabusite a fost folosita pentru constructia unui zid in cimitirul satului. Cetatea figureaza in Lista monumentelor istorice din anul 2010.
Cetatea Slimnic, chiar aflata in ruina, merita vizitata! Frumusetea locului surprinde orice calator, dar pentru a argumenta cele spuse, las fotografiile sa va convinga! (Aglaitza Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.