Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Masuri pentru imbunatatirea calitatii mediului

Masuri pentru imbunatatirea calitatii mediului

Email Imprimare

Politica de protectie a mediului este o prioritate, o datorie civica si este integrata in strategia de afaceri si promovata tuturor factorilor implicati. Este prioritara adoptarea unui ansamblu de masuri a caror aplicare sa asigure mentinerea si imbunatatirea calitatii mediului, corespunzator cerintelor ocrotirii naturii si desfasurarii armonioase a vietii umane. Pentru acest deziderat se iau in calcul urmatoarele masuri:
1. Protejarea, punerea in valoare si exploatarea rationala a mediului inconjurator si a capitalului natural ale Romaniei.
2. Metode, tehnologii, instrumente, sisteme si echipamente pentru protejarea, reabilitarea si monitorizarea mediului inconjurator si a capitalului natural.
3. Identificarea si caracterizarea proceselor fundamentale si a variabilitatii in sistemul climatic.
4. Metode, tehnologii, instrumente si sisteme de previziune si monitorizare a factorilor de risc natural sau antropic si a situatiilor de risc sau a dezastrelor naturale sau antropice.
5. Cresterea eficientei intregului lant de producere si exploatare a energiei si integrarea sectorului energetic in standardele UE.
6. Metode, tehnologii, instrumente si sisteme de prevenire, protectie si interventie in cazul situatiilor de risc sau de dezastre naturale sau antropice.
7. Conversia si integrarea aplicativa a surselor regenerabile de energie.
8. Stabilirea si reevaluarea potentialului national de resurse energetice si minerale.
9. Modele si metode noi sau perfectionate pentru studiul proceselor si fenomenelor din mediul inconjurator.
10. Acumularea de cunostinte noi privind metode avansate pentru controlul si evaluarea calitatii mediului.
11. Identificarea, abordarea si solutionarea situatiilor referitoare la asigurarea continuitatii sociale si a viabilitatii durabile a economiilor locale.
12. Sustenabilitatea economica a exploatatiilor agricole si a fermelor zootehnice in scopul obtinerii de produse cu valoare adaugata ridicata.
13. Compararea cunostintelor noi dobandite cu cele clasice si traditionale in vederea identificarii relatiilor dintre acestea, necesare dezvoltarii profesiei.
14. Modernizarea, ecologizarea si cresterea eficientei in producerea, conversia, stocarea, recuperarea si transportul energiei etc. si lista poate continua.
In ceea ce ma priveste, acord o mare importanta mediului inconjurator, fiind atenta la tot ceea ce implica risipa inutila: de apa, de energie, de gaze. Sunt de regula o persoana chibzuita, ca atare nu necesita eforturi mari din partea mea evitarea risipei de orice fel. Folosesc becuri economice, deconectez aparatele electrocasnice de la sursa cand nu le folosesc, recicland toate aparatele vechi sau defecte in cadrul actiunilor de colectare organizate la nivel local.
Depozitarea corecta a gunoiul menajer in spatiul special amenajat, cu respectarea regulilor de triere, este o alta preocupare civica a mea. De asemenea, inserarea regulilor de protectie a mediului in educatia copiilor mei a fost foarte importanta. Noua generatie trebuie sa deprinda din mers ocrotirea mediului inconjurator si folosirea rationala a resurselor naturale. Este bine cunoscuta „axioma†potrivit careia suntem datori sa nastem si sa educam cel putin un copil si sa plantam cel putin un pom. Regenerarea florei asigura armonia ecosistemelor. Iubim plantele si noi, romanii, suntem cu totii mici gradinari si mici agricultori. Eu personal sunt o impatimita a florilor ambientale si de gradina, pe care le cultiv cu dragoste. Cultivam si arbori fructiferi, legume si cereale pentru familia noastra, folosind doar ingrasamant natural. Iubim miscarea in aer liber, facem excursii si drumetii pe tot parcursul anului. Este o datorie, cetateni fiind, sa constientizam importanta ce trebuie acordata mediului inconjurator, sa-l protejam, sa-i exploatam rational resursele si sa promovam politici sanatoase de ecologizare, toate in scopul imbunatatirii calitatii vietii. (Anelia Dogaru Goncea, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.