Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea De Mos Nicolae...

De Mos Nicolae...

Email Imprimare

De mica mi s-a spus ca, daca sunt cuminte, va veni si la mine Mos Nicolae si imi va aduce dulciuri sau alte bunatati. De nu ascultam, va aduce o nuielusa, o nuielusa si atat, sau poate se indura de rautatile mele si mai punea ceva alaturi. Asteptam infrigurata sa treaca noaptea de 5 spre 6 decembrie si sa alerg la ghetutele mele date cu crema si asezate cat mai aproape de usa, doar, doar sa nu le uite Mos Nicolae. Mi se spunea ca Mos Nicolae ma vede pe la geamuri, dar el nu se arata niciodata.
Nuielusa Sfantului Nicolae trebuia sa fie una de mar, iar daca aceasta, pusa in apa, inflorea pana la Na┼čterea Domnului, inseamna ca Sfantul a mijlocit pentru iertarea celui caruia i-a dat crenguta flori albe. Dar cine e dragul nostru Sfant Nicolae?
Sfantul Nicolae s-a nascut in Asia, in tinutul Lichiei. A fost cunoscut pentru dragostea fata de semeni si in special fata de copii. A facut de mic nenumarate minuni. Cand au murit parintii sai, a impartit averea saracilor si a intemeiat o manastire langa capitala Lichiei. Se spune ca iarna incepe la 6 decembrie, de Sfantul Nicolae. Va doresc o iarna frumoasa, iar celor ce poarta numele Nicolae, Nicu sau Nicoleta le urez sa aiba sanatate si bucurii alaturi de cei dragi. La multi ani! (Oana-Nicoleta Rosu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.