Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cetatuia Brasovului, excelent loc de relaxare

Cetatuia Brasovului, excelent loc de relaxare

Email Imprimare

Brasovul ascunde multe locuri incarcate de istorie. Daca va aflati in Brasov, va recomand sa vizitati un obiectiv turistic care o sa va incante sufletul. Cetatuia Brasovului este o fortareata ce se inalta pe Dealul Straja sau Dealul Cetatii, cum este denumit astazi. Un excelent loc de relaxare, ce adaposteste un restaurant cu specific medieval. Interiorul saloanelor si-a pastrat specificul din secolul al XVI-lea: armuri, lancii, scuturi si tapiserii autentice.
Panorama oferita asupra Brasovului iti taie rasuflarea. Mai ales ca a fost defrisata zona din jur. Centrul vechi, cu turla Bisericii Negre itindu-se din mijloc, vi se infatiseaza la picioare, lasandu-va fara glas. Nu exista un tarif de vizitare, va puteti plimba cat vreti prin cetatuie, pe aleile pavate, sa o admirati. Cetatuia arata bine intrucat a fost renovata. Daca vreti sa zaboviti, puteti sta la o terasa si veti fi incantati de zonele de belvedere.
Cetatuia avea rol de aparare, detinand un loc strategic. Prima constructie a cetatuiei dateaza din 1524 si este un turn in forma de semicerc, nucleul fortificatiei. In 1529, cetatuia a fost ocupata si distrusa de Petru Rares. Zidurile ei au fost refacute, dar peste putin timp au fost mistuite intr-un incendiu. In 1625, cetatuia a fost reconstruita si tot in acea perioada s-a sapat si putul de 81 m adancime din curte. Astazi, contra unei monede, se spune ca fantana este aducatoare de noroc. In secolul al XVII-lea, cetatuia si-a pierdut importanta strategica, asa ca a fost folosita ca depozit, cazarma, sectie pentru bolnavii de ciuma, inchisoare si depozit pentru arhivele statului. In circuitul turistic a intrat in 1982. Daca nu v-am convins ca Cetatuia Brasovului este de neratat, las fotografiile sa vorbeasca. (Aglaea Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.