Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Muzeul Vama Medievala Bran

Muzeul Vama Medievala Bran

Email Imprimare

Toata lumea viziteaza Branul atunci cand isi planifica o excursie la munte. Mai exact, Castelul Bran si atat! Apoi merg la restaurante sa cheltuiasca restul banilor sau doar la bazarul din fata castelului. Muzeul Vama Medievala Bran este foarte bine promovat prin indicatoare turistice, el fiind amplasat in vecinatatea castelului, la drumul national, si ofera chiar si o parcare gratuita. Cu toate acestea, turistilor li se pare plictisitor si chiar demodat sa mai viziteze muzee. Dar se insala, caci Muzeul Vama Medievala Bran nu este doar un muzeu, ci ofera informatii pretioase despre familia Reginei Maria, sotia Regelui Ferdinand I al Romaniei.
Situat la poalele Castelului Bran, Muzeul Vama Medievala Bran este reprezentat de mai multe cladiri. Acestea au fost proprietatea Reginei Maria, odata cu primirea in dar a castelului de la autoritatile orasului Brasov, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Apoi, cladirea devine casa familiei principesei Ileana, fiica reginei. Muzeul a fost amenajat in aceasta cladire abia in 1987. El inglobeaza obiecte de provenienta diferita, cele mai multe obiecte disparand dupa 1948 si doar o mica parte pastrandu-se in colectia muzeului.
Expozitia Vama Bran, dispusa in 9 sali, la parterul cladirii principale, contine obiecte de patrimoniu detinute de Castelul Bran inainte de retrocedarea din 2009. Aceasta colectie detine peste 6.000 de piese dintre anii 1290 si 1930, dar sunt expuse doar cateva sute de obiecte, restul fiind pastrate in depozit, din lipsa de spatiu. Colectia cuprinde obiecte de mobilier, ceramica, argintarie, sculptura si pictura pe lemn, dar si covoare valoroase.
O doamna simpatica si binevoitoare ne-a povestit cate ceva despre fiecare sala, serviciul de ghid fiind inclus in pretul biletului de intrare. Ea ne-a indrumat sa vizitam si capela de vizavi de muzeu, la contactul cu padurea. Cateva trepte inguste duc catre locul unde a fost depusa in 1940, pentru putin timp, inima reginei Maria.
Muzeul este deschis de luni pana duminca intre orele 9.00 si 18.00, iar pretul unui bilet de intrare este de 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii, fotografierea fiind gratuita. Va recomand sa-l vizitati daca sunteti in zona. El va ofera o pagina de istorie valoroasa pe care noi trebuie sa o pretuim. (Angelica Cioaca)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.