Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea La Pestera Valea Cetatii

La Pestera Valea Cetatii

Email Imprimare

Cu ceva timp in urma am vizitat Cetatea Rasnov. Vremea nefavorabila de atunci ne-a facut sa amanam vizita la Pestera Valea Cetatii, situata la numai 10 minute distanta. Ne-am intors de curand in zona si ne-am indreptat catre frumoasa pestera. O domnisoara ghid ne-a furnizat explicatiile de rigoare. Pestera Valea Cetatii a fost deschisa pentru prima data in 1949, cand o explozie a indepartat umplutura ce o astupa. Abia in februarie 2010 s-au inceput lucrarile pentru amenajarea pesterei, iar in decembrie 2010 a fost deschisa pentru public.

Din parcare catre intrarea in pestera, accesul se poate face fie pe drumul pietruit, fie pe poteca amenajata. Pestera are peste un kilometru, din care este amenajata o portiune de 330 de metri. Se poate vizita mai mult insa pe coate, cu predilectie pentru speologi. Pestera este deosebit de moderna, pentru amenajare s-au folosit tehnologii de ultima generatie. Iluminatul este pe baza de leduri, iar accesul se face pe poteci speciale, realizate din fibra de sticla.
In pestera au loc frecvent concerte ale Filarmonicii din Brasov, muzica clasica, jazz sau de sarbatori, colinde. Acustica foarte buna a Salii Catedrala a incurajat desfasurarea concertelor si amplasarea unei miniscene. Pentru a face mai interesanta vizita, ghidul ne-a propus stingerea luminilor, nici o luminita nu a mai patruns, a fost intunericul absolut.
Va recomand sa va luati ceva adecvat de imbracat, temperatura din interiorul pesterii este de 9-12 grade Celsius. Tariful de intrare este putin cam piperat, 15 lei pentru adulti, respectiv 10 lei pentru copii, iar pentru concert, 40 de lei. Un tur ghidat al pesterii dureaza 20 de minute. Va doresc sa vizitati Pestera Valea Cetatii cat mai curand! (Aglaea Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.