Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Pastravaria Albota

Pastravaria Albota

Email Imprimare

La o distanta de 55 km de la Sibiu, pe langa Balea Cascada, la poalele Muntilor Fagaras, se gaseste Pastravaria Albota. Din soseaua principala, din Porumbacu de Jos se urmaresc indicatoarele rutiere. Nu fac reclama acestei locatii, ci vreau sa va atrag atentia si spre locuri mai putin cunoscute, dar amplasate in mijlocul naturii, care merita sa fie vizitate.  Este un loc foarte bun pentru relaxare si pentru pasionatii de pescuit.

Pe cursul raului Arpasel s-au construit mai multe bazine, in care sunt crescuti cu mare grija pastravi. Apa din bazine trebuie sa fie bine oxigenata, curata, iar pestii sunt hraniti de patru ori cu zi. Aici gasesti scule necesare pentru pescuit, poti pescui pastravii in rau sau chiar in lacul special amenajat. Exista o taxa pentru pescuit, iar pestele prins poate fi cumparat. Pentru cei ce prefera miscarea sunt pregatite ATV-uri si biciclete sau pot face drumetii prin padure, pe trasee marcate.
Complexul are mai multe camere, cu toate dotarile moderne. Acestea se inchiriaza in regim hotelier. Majoritatea camerelor au balcoanele orientate spre Caldarea Arpaselului, o priveliste de vis. In partea stanga a pastravariei se afla varful Albota, iar in partea dreapta, varful Buteanu. Pentru relaxare exista sala de fitness, sauna, jacuzzi. Se poate juca tenis de masa, ping-pong, remy.
Restaurantul si terasa sunt mobilate in stil rustic, cu mobilier din lemn semifinisat si lacuit. Meniul este alcatuit in special din produse din peste: pastrav afumat cu sos de hrean, file de pastrav in fulgi de porumb sau alte mancaruri traditionale, cum ar fi ciorba cu carne de bivolita. De pe terasa restaurantului puteti admira Valea Arpaselului si Rezervatia Naturala Arpasel, unde se poate ajunge cu carutele si cu putin noroc puteti vedea capre negre. Pentru copii s-a amenajat un loc de joaca cu casute din lemn, leagane si tobogane.
Daca sunteti in cautarea unor privelisti mirifice, daca vreti sa fiti inconjurati de natura, atunci rezervati-va macar un weekend, pe care sa-l petreceti la Pastravaria Albota. (Viorica Axinte)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.