Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Reinvierea Cetatii Rupea

Reinvierea Cetatii Rupea

Email Imprimare

De existenta Cetatii Rupea din judetul Brasov stiam de mai mult timp, dar de fiecare data cand treceam pe langa ea eram convinsa ca nu merita sa ma opresc. Din lipsa de timp, din lipsa de bani, cine stie… poate ca nu eram destul de motivata. Dar de cativa ani a fost reamenajata cu fonduri europene si arata superb. Eram in trecere pe DN 60, pe langa orasul Rupea, si cetatea s-a inaltat triumfatoare deasupra mea, pe cel mai inalt deal al imprejurimilor. De aceasta data, am fost atrasa de ea ca de un magnet. DN 60 nu trece exact prin localitatea Rupea, de aceea pentru a ajunge la cetate am urmat un drum spre centru si dupa aproximativ 1 km am ajuns la cetate.

Turnurile cetatii au fost refacute complet, unele doar partial, iar acum sunt adevarate constructii de aparare, gata sa apere cetatea de un posibil nou atac. Zidurile cetatii au fost reconstruite, pastrandu-se insa stilul medieval, iar panouri de informare turistica, fie ele clasice, fie electronice, stau la dispozitia vizitatorilor. Din cele peste 100 de case existente initial, s-au reconstruit 3, acestea fiind structurate pe doua niveluri: parterul pentru depozitatea alimentelor si etajul ca spatiu de locuit.
Cetatea Rupea este unica prin faptul ca are 3 cetati intr-una singura, zidurile acestora fiind structurate in cercuri concentrice, una in interiorul celeilalte: cetatea de sus, inaltata pe o veche piatra de bazalt, cetatea din mijloc, pastrata partial, si cetatea din exterior, cu turnurile sale impozante. Cetatea inca nu detine nici un muzeu, nici o colectie de obiecte sau nici o piesa de mobilier, dar acestea sigur vor urma intr-un viitor apropiat.
Pentru suma de 10 lei/adult si 5 lei/copil merita sa va opriti din drum si sa vizitati impunatoarea Cetate Rupea. Cu siguranta veti ramane impresionati de ceea ce ati vazut si va veti intoarce acasa cu aparatul foto plin de poze frumoase. (Angelica Cioaca)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.