Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Am sarbatorit Ziua Pompierilor

Am sarbatorit Ziua Pompierilor

Email Imprimare

Anual, pe data de 13 septembrie, sunt celebrati pompierii, cei care se lupta cu focul si apa pentru a salva vietile omenesti, cei care isi inving teama nu pentru a aparea pe prima pagina a ziarelor, nu pentru glorie. Ziua de 13 septembrie ne ofera ocazia de a rememora o pagina de istorie nationala scrisa prin lupta purtata acum 166 de ani, in Dealul Spirii, de Compania de Pompieri din Bucuresti condusa de capitanul Pavel Zaganescu, impotriva trupelor otomane venite sa infranga miscarea revolutionara de la 1848.

La Bacau, festivitatile prilejuite de Ziua Pompierilor ce au avut loc in Piata Tricolorului au debutat cu prezentarea modernelor autospeciale de interventie. Vedeta a fost o autospeciala pentru salvarea de la inaltime, care a fost achizitionata cu fonduri europene. Copiii au avut ocazia sa urce in aceste autospeciale si parintii nu au ratat imortalizarea momentului. Trei ore festive din care nu au lipsit exercitiile demonstrative de salvare la inaltime.
Pentru fapte deosebite in activitatea desfasurata, cinci ofiteri si subofiteri au fost avansati inainte de termen. Parada militara pe acordurile fanfarei a incheiat programul. Salvatorii de vieti s-au retras catre unitate in aplauzele publicului prezent la eveniment. De cate ori se realizeaza vreun sondaj prin care se doreste a se vedea in cine au romanii incredere, pompierii castiga detasat. Dumnezeu sa-i ocroteasca pe pompieri! La multi ani, salvatorilor de vieti! (Aglaea Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.