Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Din maretiile tarii: Transbucegi

Din maretiile tarii: Transbucegi

Email Imprimare

Am avut un gand: Un drum, o aventura. Ne-am documentat bine despre destinatia noastra si am pornit spre a cerceta si a ne bucura de niste privelisti divine, pe care ni le oferise in prealabil internetul. Nimic nu poate fi mai frumos decat sa ai drept obiectiv un drum de munte. Astfel vei constata ca bucuria dureaza cu mult mai mult decat ti-ai fi putut inchipui vreodata... Toti iubitorii muntelui sunt familiarizati cu traseele oferite de minunatii nostrii Bucegi. Acum insa ei vor deveni mai accesibili odata cu noul drum asfaltat care duce catre cabanele Piatra Arsa sau Babele. Desigur, nu avem asfalt chiar pana la intrarea in cabana. Care ar mai fi farmecul mersului pe munte?! Sunt sigur ca bunii nostrii prieteni din Bucuresti, care vin in sandalute si pantofiori, ar vrea sa se poata da jos din masina pe asfalt si nu in noroi, dar pentru toti ceilalti care urca pe munte pentru munte si natura, si nu pentru ca ar da bine pe Facebook sau pentru ca asta e ultima fita, drumul montan reprezinta o pista de lansare spre frumoasele circuite pe care le poti face in Bucegi.

Pe la mijlocul lui noiembrie am gasit deci cu putinta ca un nou circuit prin Bucegi e posibil, avand ca statie de plecare si sosire cabana Piatra Arsa. In dauna telecabinei din Busteni, am ales ca varianta de a ajunge pe platou Soseaua Transbucegi sau Drumul Babelor, Drumul Judetean 713. Principal drum de acces si in trecut, Transbucegiul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din Romania. Drumul are o lungime de 20 km, 17 dintre ei fiind asfaltati. Parasind drumul care leaga Sinaia de Targoviste, un drum rau, lasat in paragina, trecem pe niste sectiuni de drum proaspat asfaltate, in apropierea Cabanei Cota 1000, si pe care s-au instalat atat parapeti de protectie, cat si semne de circulatie. Asta in prima sectiune, caci mai apoi continuam sa avem parte de semne, dar fara elemente de siguranta pe sosea.
Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde, in dreptul Cabanei Dichiu, coteste brusc la dreapta si strabate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa, la aproximativ 1930 m.
Pana la inaugurarea oficiala, Transbucegiul ramane un drum oficial inchis circulatiei publice, desi foarte multi vizitatori il parcurg in weekend si se plateste chiar o taxa de 10 lei pentru parcarea de la capatul drumului dinspre Piatra Arsa, parcare instalata pe un "teren privat" si manageriat de o firma de turism din Busteni! Drumul e inchis doar teoretic, deoarece CNADNR-ul (Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi) nu doreste sa isi asume responsabilitatea in cazul unui accident.
Asadar, condusul pe acest drum se face in conditii grele, din cauza faptului ca nu e terminat sau asigurat in cea mai mare parte, dar privelistile pe care acest drum ni le ofera ne fac, cu siguranta, sa fim mandrii ca traim in aceasta tara frumoasa! (Razvan-Constantin Ciubotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.