Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Romanii se mandresc cu ce pot....

Romanii se mandresc cu ce pot....

Email Imprimare

In sport, pe strada, din ziare si reviste, de pe internet, aflam zilnic cate ceva care ne face sa fim mandrii ca suntem romani. Cu toate astea, desi tara se dezvolta, iar oameni cu capul pe umeri capabili sa faca performanta avem destui, slava Domnului, bucuriile sunt de cele mai multe ori superficiale deoarece au doar rolul sa ne inveseleasca pe moment. Consider ca toti ar trebui sa schimbam ceva in jur, ca sa ne facem o tara mai buna, fiecare dupa posibilitati, orice ajutor dat societatii este benefic.

Cand o buna parte dintre noi incepe sa gandeasca asa, ne vom alinia modelului german de societate, spre exemplu. Este un exemplu spre care tindem toti, in ansamblu, un moment de cotitura in viata noastra odata cu schimbarea aparuta la varf, in Presedintie.
Din pacate insa, in Romania apare de cele mai multe ori plafonarea, iar romanul devine incet, dar sigur, sclavul banului dat de stat sau de diverse firme. Daca cineva vrea sa sparga sistemul si sa scoata capul afara, este tras in jos de invidia colegilor transformata in ura sau de nevoia de a da ceva, de a oferi cadouri sau plocoane pentru a reusi pe plan personal sau profesional (a se vedea sistemele romanesti de sanatate, educatie sau interne, in special politie).
Am sarbatorit cu totii Ziua Nationala pe 1 Decembrie si imi amintesc ca anul trecut am realizat aici, pe Dacic Cool, un articol despre ce ar trebui sa semnifice aceasta zi pentru fiecare dintre noi. Astazi, la un an distanta, constat ca nu s-a schimbat nimic semnificativ. Dar poate ca nu putem distinge noi si privind in jur vrem sa ne agatam de orice mica farama de schimbare spre mai bine, o fapta buna, un protest pentru drepturi democratice, o atitudine pozitiva. In inima mea simt ca lucrurile se vor schimba si ca incep sa o faca, simt ca tara mea va putea sta intr-o zi in mijlocul Europei, cu mandrie.
Pentru asta insa trebuie sa simtim pentru aceasta societate care are nevoie de fiecare membru al sau, ca intr-un partid unit, al tuturor romanilor care vor sa schimbe ceva, sa ajute. Trebuie sa facem fapte bune pentru cei de langa noi si acum mai mult decat oricand, in preajma Sarbatorilor, trebuie sa aducem zambete pe buze. Oare cand am facut fiecare ultima fapta buna? Cand am facut-o nu-i asa ca ne simteam bine ceva vreme dupa? La asta ma gandeam azi cand treceam pe langa Patinoarul Olimpic Brasov. Echipa de hochei Corona Brasov avea meci in MOL Liga. Aveam bilet, era 20 RON, dar nu ma puteam duce si am vazut un batranel in parc, plimbandu-se admirativ pe langa Complexul Sportiv Tractorul: Nu doriti un bilet pentru meciul de hochei din seara asta? Batranul s-a oprit si s-a uitat la mine cu niste ochi mari.....
Cam la asta se rezuma ideea de mai bine. Sa invatam cu totii sa traim in societatea reala si nu in cea de pe facebook, sa avem modele reale si nu sa ne lasam influentati de efectul Simona Halep sau Steaua Bucuresti, sa fim noi un model mai bun de urmat pentru cei din jur (Simona tot pe Steaua o simpatizeaza. Din celula, ciobanul este cu siguranta mandru de turma romaneasca pe care a strans-o pe langa el si care ii aduce finantare).
Apropo, stiati ca fanii unei echipe de fotbal de Liga a treia din Germania sau Anglia se bucura la fel de mult de echipele lor ca si fanii lui Liverpool sau Bayern Munchen. In afara echipelor de suflet, totul este normal pentru ei, fiecare avand dreptul sa gandeasca si sa sarbatoreasca liber! (Razvan-Constantin Ciubotaru, Foto: freeimages.com)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.