Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Vatra Dornei, destinatia ideala pentru Dragobete

Vatra Dornei, destinatia ideala pentru Dragobete

Email Imprimare

Nu mai e mult si se apropie minunata zi a indragostilor. Ma refer la Dragobete, o varianta romaneasca mult mai frumoasa decat Valentine's Day. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt extrem de incantata de aceasta sarbatoare plina de magie si mult romantism! Parca vad numai inimioare colorate si pline de sclipici, praline delicioase de ciocolata amaruie sau ursuleti fistichii care de care mai pufosi. Si pentru ca aceasta zi speciala nu consta numai in aceste mici atentii, m-am decis sa-i fac o surpriza foarte frumoasa iubitului meu... Am ales o destinatie superba, Vatra Dornei, unde ne vom petrece cateva zile ca porumbeii indragostiti. De ce am ales aceasta statiune? Simplu, pentru ca Vatra Dornei este renumita atat pentru peisajele sale deosebite, cat si pentru vindecatoarele ape termale!

Vatra Dornei este perla unei depresiuni inconjurate de culmile muntilor stancosi Calimani, Suhard si Giumalau, aproape de Muntii Bistritei. Legenda locului spune ca numele localitatii este dat de o poveste trista de dragoste. Dragos Voda, intemeietorul Moldovei, ar fi ucis din greseala, pe cand era la vanatoare, o frumoasa fata, Dorina, pe care domnitorul o placea. Zdrobit de durere, Dragos a botezat cu numele fetei locul mortii ei.
M-au atras si apele termale, un adevarat izvor de sanatate, cu un efect binefacator cunoscut de veacuri intregi. Acestea trateaza cu succes bolile cardiovasculare, reumatice, afectiunile sistemului nervos, boli endocrine, metabolice si digestive. In centrele de tratament se fac atat cure interne, cat si bai, impachetari cu namol si parafina, gimnastica medicala sau electroterapie. Aerul este bogat in aerosoli si nepoluat, un loc perfect pentru relaxare in doi. De asemenea, exista si numeroase alte atractii. Iarna se pot practica sporturi de iarna si alpinism. Exista doua partii de schii si telescaun. In oras, putem vizita Muzeul Etnografic al Bucovinei, Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale, patinoarul din parcul Vatra Dornei sau centrul de echitatiei de la baza Partiei Parc. Daca vrei sa explorezi imprejurimile, ai la dispozitie telescaunul care acopera distanta dintre oras si Dealul Negru sau poti face excursii la Poiana Negri si la Poiana Stampei, care sunt faimoase pentru izvoarele lor minerale. In zona gasim si manastiri vechi sau monumente unicat: Manastirea Piatra Taieturii sau Schitei Podu Cosnei.
Orice turist are de unde alege locul de cazare din multimea de oferte gasite, fie la pensiuni, hoteluri sau vile, sigur va gasi ceea ce-i place! Unele hoteluri au si baze de tratament si poti imbina utilul cu placutul! Eu am ales o vila cocheta, un loc deosebit, situat chiar in centrul statiunii, foarte aproape de principalele obiective de interes turistic, de partiile de ski si de parcul central. Voi unde va petreceti sarbatoarea iubirii? Daca nu aveti deja planuri, va astept la Vatra Dornei! (Carmen Tender, Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.