Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cadrul natural atrage turisti straini pasionati de salbaticie in Romania

Cadrul natural atrage turisti straini pasionati de salbaticie in Romania

Email Imprimare

Cu cat vorbim mai mult despre frumusetile tarii acesteia magice, o tara care ne face zi de zi martori la spectacolul naturii, cu atat trezim si in sufletele altor semeni de-ai nostri pasiunea pentru a o descoperi. Descoperim astfel, cu totii, provocari ce ne pot invata mai multe despre mediul inconjurator, despre ecosisteme si relatiile din interiorul lor. Noi am acceptat sa cunoastem salbaticia chiar si numai pentru scurt timp, cateva zile, o saptamana poate, sa simtim pulsul cadrului natural, sa traim in natura, sa fotografiem, sa ascultam, sa urmarim indeaproape....

Ca sa vedem cata dreptate avem in stimularea interesului de a ne cunoaste mai bine tara nu trebuie decat sa ne uitam la pasiunea pe care au facut-o strainii pentru tara noastra. Sunt din ce in ce mai multe excursii planificate alaturi de ghizii nostri, dar si pe cont propriu, de catre unii iubitori de natura si de frumos din tari precum Germania, Marea Britanie, Italia, China, Japonia sau Africa de Sud.
In zona Brasovului, Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt a avut inca de acum doi ani primii turisti straini care au platit pentru a realiza fotografii wildlife, un sport nou in care este permisa doar vanatoarea de imagini. Reprezentantii Regiei doresc sa demonstreze ca se pot face bani si fara ca animalele sa fie ucise. Rolul e clar: comutarea intresului in alta parte si o oarecare relaxare a opiniei publice si a presei, obisnuite cu excesele Regiei in planul managementului cinegetic.
Acest tip de distractie este cautat in cea mai mare parte de turisti straini. Motivul determinant pentru aceasta este unul foarte simplu de inteles, costurile unui astfel de sport. O astfel de excursie porneste de la circa 40 Euro pe zi, pentru o persoana si poate ajunge pana la 150 Euro pe zi, pentru un grup de maxim 5 persoane. Grupurile mai mari nu sunt recomandate, deoarece sunt mai multe sanse de a face galagie, ceea ce ar speria animalele salbatice.
Dintre facilitatile unor astfel de aventuri into the wild enumeram: adapostul in refugii sau observatoare special create, transportul cu masini de teren (in mare parte off-road), folosirea de binocluri speciale cu vedere si pe timp de noapte precum si mese campenesti oferite in natura si asezonate cu o tuica buna si tare sau celebrele cine vanatoresti ce pot fi luate la cabane cu specific.
Peste 5.000 de nemti au vizitat targurile de specialitate de la ei din tara si au si planificat excursii la noi in cadrul natural al Romaniei, pentru anul in curs. Transilvania si Delta Dunarii au starnit cel mai mare interes in randul germanilor, in sectoarele turismului activ (excursii on trail), precum si al turismului natural (silvocultural si cinegetic). Segmentul care a starnit cel mai mare interes a fost observarea in habitat natural a animalelor de talie mare, in special urs, lup, ras si cerb. Aceste excursii includ Observatii la punct fix precum si Tracking pe itinerariu. Despre acestea, am vorbit in detaliu in precedentul articol.
Asadar, daca turistii straini platesc bani seriosi pentru a-si urmari pasiunile si pentru a ne descoperi tara, noi de ce sa nu o facem, pe bani mult mai putini si mult mai usor pentru ca, nu-i asa, suntem romani in aceasta tara frumoasa care se numeste Romania! (Razvan-Constantin Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.