Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Ziua de 1 Mai, trecut si prezent

Ziua de 1 Mai, trecut si prezent

Email Imprimare

Nu multi stiu, insa ziua de 1 Mai este numita Ziua Internationala a Muncii inca din anul 1889, in memoria victimelor grevei generale din Chicago. Acesta zi a fost cu timpul cunoscuta si in alte tari. La noi a fost comemorata prima data in anul 1890 de catre miscarea socialista, mai apoi de regimul comunist, prin organizarea unor manifestatii de amploare, la care oamenii defilau, strigau lozinci si purtau pancarte uriase.

Dupa anul 1990, nu se mai intampla aceste lucruri, dar oamenii se bucura de acesta zi libera, mergand  la iarba verde, mare sau munte, pentru a se relaxa. O mare diferenta in ceea ce a fost si ceea ce este, in trecut - tristete, obligativitate, astazi - bucurie, relaxare. Sa sarbatorim aceasta zi povestind despre trecut, dar s-o traim in prezent! (Gabriela Rotaru, www.expressdebanat.ro)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.