Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea O oaza de liniste in centrul Bacaului

O oaza de liniste in centrul Bacaului

Email Imprimare

Biserica Precista din Bacau este de peste cinci secole un loc de rugaciune, atat pentru bacauani, cat si pentru pelerinii din alte zone ale tarii. Este cea mai veche biserica din oras, construita intre anii 1489 si 1490, in vremea lui Stefan cel Mare, de catre fiul acestuia, Alexandru Voda. Biserica Precista este parte componenta a Complexului arhitectonic a Curtii Domnesti din Bacau, resedinta a lui Alexandru Voda, in perioada 1481-1496. Biserica a fost construita din piatra si caramida si este singura din complex care a dainuit peste veacuri. Ea are elemente arhitectonice specifice bisericilor moldovenesti construite de Stefan cel Mare. Biserica este foarte bine proportionata, zvelta, de plan treflat, cu turla pe naos.

Ctitorul bisericii, Alexandru Voda, a daruit lacasului numeroase proprietati si valoroase obiecte de cult, printre care un frumos Tetraevanghel.
De-a lungul timpului, biserica a suferit mai multe transformari si reparatii. De asemenea, au fost restaurate ruinele Casei Voievodale si a Turnului de aparare a Curtii Domnesti. Biserica a fost declarata monument istoric inca din anul 1907. Curtea Domneasca e o dovada existentei unui important targ medieval la mijlocul secolului al XV-lea.
Biserica Precista are hramul Adormirea Maicii Domnului si este situata fata in fata cu Complexul Muzeal Iulian Antonescu, in zona centrala a orasului. Biserica este un simbol pentru Bacau, o oaza de liniste si un loc de rugaciune, un obiectiv de vizitat pentru orice turist aflat in oras. Este martorul transformarii Bacaului din targ medieval in oras modern. (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.