Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Parcul din Roman, o oaza de frumusete

Parcul din Roman, o oaza de frumusete

Email Imprimare

Am trecut de nenumarate ori prin Roman, dar pana de curand nu m-am oprit sa vizitez Parcul Municipal. Noroc de indicatiile unor prieteni, care mi-au spus ca nu trebuie ratat. Parcul Municipal din Roman este o oaza de frumusete care merita sa atraga si mai multi turisti. In trecut denumit Gradina Mare, parcul dateaza din anul 1906 si se intinde pe o suprafata de 13,3 hectare. El a fost reamenajat si reinaugurat in anul 2010.
De cum am intrat pe aleile parcului am fost impresionata. Cea mai importanta atractie este lacul prevazut cu debarcader, unde se pot efectua plimbari cu barca sau hidrobicicleta.

Din mijlocul primei parti a lacului tasneste un jet de apa inalt de 10 metri. Nu lipsesc ratele, lebedele sau pestii. Lacul are trei insule, fiecare cu tematica. Pe Insula Brancusi se afla replici ale Coloanei Infinitului si Mesei Tacerii. Insula este legata de restul pacului printr-un un pod. Pe Insula vietuitoarelor se poate ajunge doar cu barca. Pe aceasta insula traiesc diferite specii de pasari pentru care s-au amenajat adaposturi. Insula cu cascada detine o parte inalta de unde se revarsa o cascada si unde se poate urca spre a admira parcul prin telescop.
O alta zona a parcului este Rotonda Personalitatilor, unde se pot vedea busturile mai multor personalitati romanesti. In mijlocul rotondei troneaza o frumoasa fantana arteziana.
Bineinteles, nu lipsesc un loc de joaca pentru copii si un teren de fotbal. Tot in parc este situat Muzeul de Stiinte ale Naturii.
Parcul este un simbol turistic pentru oras, un loc unic in Moldova prin frumusete, bun gust si modernitate. Parcul este situat vizavi de gara. Dragi prieteni din comunitatea Dacic Cool, va recomand din tot sufletul, daca treceti prin Roman si vremea este buna, sa nu uitati de parc si sa-l vizitati! Va fi un bun prilej de plimbare si relaxare! (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.