Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea O fila de istorie la Sarmizegetusa Ulpia Traiana

O fila de istorie la Sarmizegetusa Ulpia Traiana

Email Imprimare

Aflata in tara Hategului, impreuna cu familia, nu am ratat vizita la Cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana. Sarmizegetusa se afla in partea de vest a Tarii Hategului. Romanii au construit acolo capitala Daciei Romane. Zidurile orasului inchideau in interior o suprafata de aproximativ 33 de hectare. Zidurile aveau o inaltime de 4-5 metri. In interior se aflau cladirile administrative si religioase. In afara zidurilor, pe o suprafata de 60-80 de hectare, romanii au construit temple, morminte sau case. Ulpia Traiana a fost intemeiata de guvernatorul Daciei Romane, Decimus Terentius Scaurianus, intre anii 108 si 110 si avea forma unui patrulater cu laturile rotunjite.

Timp de doua secole, acesta a fost centrul politico-administrativ al provinciei Dacia. In timpul domniei imparatului Hadrian (117-138), Sarmizegetusa a fost denumita Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa. Ruinele Amfiteatrului, Forului lui Traian, Templelor ne contureaza imaginea unui adevarat oras roman, astazi complex arheologic. In apropiere de ruinele orasului se poate vizita Muzeul Arheologic Sarmizegetusa. Numeroase obiecte din argint, bronz sau ceramica, statui, monede sau pietre de mormant stau marturie perioadei istorice.
Daca ajungeti in zona, va recomand sa vizitati ruinele Cetatii Sarmizegetusa Ulpia Traiana! Tariful de intrare nu este mare, 10 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii, avand in vedere ca in acelasi pret se poate vizita si muzeul. Puteti face o excursie frumoasa in zona, asa cum am facut noi, in care sa includeti si Cetatea Devei, Castelul Corvinilor sau Manastirea Prislop! Avem locuri extraordinare in Romania! Cautati-le! (Aglaea Ciubotaru)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.