Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea O vara frumoasa cu proiectii de film

O vara frumoasa cu proiectii de film

Email Imprimare

Vara, relaxare, plimbari. Unde altundeva, daca nu in Brasov? In inima Carpatilor initiem o plimbare pe Strada Muresenilor, cu o pauza in Piata Sfatului si mai apoi o continuare spre cartierul Schei, in inima orasului vechi! Ce poate fi mai frumos pe seara sau de ce nu intr-o dimineata racoroasa? Dar daca aceasta plimbare vine la pachet cu o atractie culturala de genul teatrului sau a filmului? La acest ultim capitol as vrea sa ma opresc si as vrea sa dezvolt ideea in sensul promovarii festivalurilor de film din aceasta vara foarte frumoasa, festivaluri ce au avut drept gazda orasul din inima Carpatilor.

Am avut la inceputul sezonului Zilele Filmului German-Francez. Aceste zile au inglobat proiectii de film german si francez, cate 2 sau 3 pe zi, pe parcursul a trei zile. Apoi am sarbatorit cu totii anul 2015, an dedicat Luptei Impotriva Schimbarilor Climatice, cu un festival de film documentar, si nu numai, care ne-a tinut pe toti cu ochii larg deschisi si ne-a facut sa realizam cat rau facem in continuare planetei, in ciuda faptelor bune cu care unii dintre noi incercam sa compensam si sa aducem o alinare mamei naturi. Mansarda Casei Baiulescu a fost gazda, prin bunavointa organizatorilor.
Tot in incinta Casei Baiulescu, la mansarda, am participat la Festivalul International de Foarte-Scurt Metraje, de la care puteti viziona imagini furnizate cu sprijinul partenerilor media. Acest festival a cuprins o sectiune de animatie, o selectie nationala si una internationala, ultimele doua supuse votului publicului care avea de intocmit un top 3 al filmelor preferate. Filme romanesti precum Cabina, Joaca sau Carpe diem au captat atentia publicului in cadrul acestui festival desfasurat simultan in toate tarile Comunitatii Europene.
Cinemateca Patria recent reamenajata ne incanta cu proiectii de top, vechi si noi, in fiecare seara, la un tarif modic de 9 lei, pret pentru bilet ce include un produs la alegere, snack sau bautura.
Pentru amatorii filmelor in aer liber, Caravana Metropolis a revenit la Brasov si in acest an, cu noi productii de top, in prima ecranizare pe tara, iar Festivalul de Filme de Animatie AnimFest i-a incantat pe cei mici, tot in cadrul unic oferit de Piata Sfatului, in ciuda vremii ploioase total defavorabila proiectiei.
Asadar filmul ramane una dintre artele frumoase, intalnita din ce in ce mai des in orasul Kronstadt. Acest lucru contribuie la diversificarea activitatilor turistice sau cotidiene din oras si, de ce nu, la promovarea noastra in tara si peste hotare. Vizionare placuta in continuare! (Razvan-Constantin Ciubotaru)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.