Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Emotie si spiritualitate la Manastirea Prislop

Emotie si spiritualitate la Manastirea Prislop

Email Imprimare

Am ajuns la Manastirea Prislop, din judetul Hunedoara, cu o bucurie nemarginita in suflet. Imi propusesem, impreuna cu familia, chiar de anul trecut, sa ajungem la manastire. E un loc unde credinta ii aduce pe romanii din toate colturile tarii. Totul e sa va planificati sa ajungeti acolo, nu doar sa va doriti si atat! Pacat ca locul a devenit foarte comercial! Drumul din apropierea manastirii e intesat de tarabe. Obiecte religioase, flori sau produse alimentare pot fi gasite la tot pasul. Tinuta este obligatorie. Pentru cei care au pantaloni scurti sau fusta scurta, sunt langa poarta sorturi.

Curtea manastirii se intinde pe o suprafata considerabila. Pe stanca unui delusor din apropierea portii am vazut o frumoasa clopotnita. Am aflat apoi ca a fost conceputa si zidita de Parintele Arsenie Boca. In imediata apropiere, o cladire noua cu etaj, in stil brancovenesc, adaposteste chiliile maicutelor.
Manastirea a fost ridicata de Sfantul Nicodim de la Tismana in secolul al XIV-lea si a fost refacuta din temelie in anul 1564 de Domnita Zamfira, fiica domnitorului Moise Basarab. Manastirea adaposteste icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, cateva icoane vechi din secolul al XVI-lea, dar si icoane pictate de insusi Parintele Arsenie Boca.
Manastirea Prislop este situata in apropierea satului Silvasu de Sus, din judetul Hunedoara.  Noi am alocat pentru aceasta vizita suficient de mult timp, insa stiam ca dupa-amiaza, in cursul saptamanii, este mai putin aglomerat. Manastirea este deschisa pana la ora 18.00, iar curtea pana la ora 21.00. In caz ca ajungeti dupa ora 18.00, sunt afara, langa usa manastirii, urne pentru pomelnice si acatiste.
Langa mormantul Parintelui Arsenie Boca este un mic cimitir, unde odihnesc maicute. Un cimitir extrem de ingrijit, care nu ne-a dat fiori, ci o nemaipomenita liniste sufleteasca. Un miros mirific de crini plutea in aer. Mormantul Sfantului Ardealului era inconjurat de flori, foarte multe flori, atat de multe, incat maicuta aflata langa mormant ruga pe toata lumea venita cu flori sa le ia inapoi, sa le duca acasa. Ceea ce am simtit acolo nu pot transpune intr-un articol. Ceea ce conteaza este sa credeti!
Daca aveti acasa o persoana prea bolnava spre a fi deplasata, rugati maicuta de langa mormant sa va dea ulei de la candela parintelui. La 50 de metri de mormantul Parintelui Arsenie se afla grota Sfantului Ioan de la Prislop. Acesta si-a sapat pestera intr-o stanca, asemenea altor sihastri, traindu-si zilele in rugaciune. Accesul in grota nu este facil copiilor mici si batranilor.
Va doresc sa ajungeti la Manastirea Prislop si la mormantul celui mai mare duhovnic al romanilor! Toti avem nevoie de ajutorul Domnului! (Aglaea Ciubotaru)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.