Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Din maretiile tarii: Delta din Carpati

Din maretiile tarii: Delta din Carpati

Email Imprimare

La aproximativ 20 km de Brasov, intram intr-o lume a naturii, o lume de basm care ne face sa uitam foarte repede ca venim din asfaltul dogorind al orasului. Impresionant este si faptul ca aici, in inima Muntilor Carpati si atat de aproape de apele repezi si cristaline ale acestora, gasim un astfel de paradis atat de diferit. Situata in bazinul Oltului, in lunca Hamaradiei si cuibarita in partea centrala a Depresiunii Barsei, rezervatia naturala Complexul Piscicol Dumbravita iese din peisajul obisnuit al rezervatiilor romanesti printr-o diversitate ornitologica extraordinara. Rezervatia a primit si statutul de sit Natura 2000 si cuprinde un complex de zone umede, precum iazuri, mlastini si helestee, ce atrag o diversitate de pasari de apa precum egretele, starcul pitic, lacarul, carstelul sau cristelul de camp, barza neagra, rata rosie sau pescarusul pitic.

Astfel, zona a devenit ideala pentru amatorii de ornitologie din tara si de peste hotare, birdwatching-ul fiind aici foarte popular. Termenul se refera la observarea si studierea pasarilor salbatice cu ochiul liber sau cu ajutorul aparaturii performante de genul: binoclurilor, ocheanelor, lunetelor ÅŸi aparatelor foto profesioniste. De asemenea, el reprezinta o combinatie de sport, relaxare si drumetii in natura, totul grefat pe un suport ecologist. Dumbravita reprezinta un loc de popas pentru populatiile ce traverseaza lantul carpatic spre ÅŸi dinspre locurile de cuibarit din Europa asa ca, toamna sau primavara daca am merge, am avea ce vedea.
Tot in acest paradis natural denumit pe buna dreptate "Delta din Carpati" intalnim si cateva specii de plante de o mare valoare ecologica si de un real interes conservationist. Dintre acestea se remarca daria, floarea de cenusa siberiana, minunata floare sapte degete sau specia caracteristica zonei, ce ii da si numele, dumbravita de balta. Fanii pescuitului nu puteau nimeri intr-o locatie mai potrivita, complexul oferindu-le 3 balti (numerotate 2, 3 si 6) pentru pescuitul traditional si una (balta 4) care reprezinta o balta importanta pentru pescuitul competitional din Romania. Tot in aceasta zona puteti savura si va puteti bucura de unele dintre cele mai bune mese de peste mancate vreodata. Crap, somn sau pastrav adus de mai sus din munte constituie adevarate delicatese in farfuriile restaurantului Doripesco.
L-am incercat si voi reveni cat de curand, asa ca opriti cu incredere dragi prieteni Dacic Cool. Restaurantul se afla pe DN 13 (E60) intre Brasov si Sighisoara, in Vadu Rosu, pe raza localitatii Rotbav. Tot aici sunt si baltile pentru pescuit. Daca sunteti in zona si mergeti sa vizitati Cetatea Sighisoarei sau Cetatea Rupea sau daca intentionati sa va relaxati, rupti de lume, in Viscri, merita sa faceti si aici un popas. Asadar, daca v-am convins sa popositi in zona ca sa acordati un ragaz naturii, nu ocoliti complexul piscicol Dumbravita. Si pentru ca adierile tomnatice nu vor intarzia sa apara in cateva saptamani, nu uitati de aparatul foto si o programare pentru sezonul de migratie al berzelor negre. (Razvan-Constantin Ciubotaru)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.