Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Drama romanilor: lipsa locurilor de parcare

Drama romanilor: lipsa locurilor de parcare

Email Imprimare

Un prieten imi spunea Nu banii sunt o problema, ci lipsa lor! Daca inlocuim cuvantul bani cu locuri de parcare, vom avea Nu locurile de parcare sunt o problema, ci lipsa lor! Peste tot in oras, dar mai ales in centru, romanii se confrunta din ce in ce mai mult cu problema locurilor de parcare. Unii o asociaza cu un motiv de stres, in timp ce aceia mai destepti prefera sa mearga cu mijloacele de transport in comun. Motivele de a lasa masina in parcare pentru cateva ore sunt nenumarate: financiare, miscarea fizica si, cel mai important, ecologice. Mai nou, toate complexurile rezidentiale din Brasov ofera, pe langa un apartament de lux, si un loc de parcare in fata blocului sau in parcarea subterana. Dar ce se intampla cu cei care locuiesc in blocuri cu 10 etaje, iar numarul locurilor de parcare sunt limitate?

Cateva locuri libere sunt scoase la licitatie de primarie pentru a fi licitate si inchiriate cu 150 lei/an. Licitatia publica devine un adevarat haos, intrucat numarul soferilor nervosi este in continua crestere odata cu masinile second ce intra in Romania in fiecare an. Un loc de parcare in fata blocului meu a fost licitat cu 700 lei/an. Toti acesti bani pentru o bucata de asfalt si putina vopsea alba, triunghiul de parcare platindu-se separat la firmele de specialitate. Cineva a venit cu ideea "geniala" de a desfiinta parcul din fata blocului pentru o noua parcare. Noroc ca au sarit parinti ai copiilor care se joaca in parc si au protestat fata de aceste idei.
In fata celei mai mari si mai ieftine piete agroalimentare din Brasov, o prietena de-a mea a parcat masina pe un loc platit ce avea triunghi de parcare, dar acesta nu era ridicat. In cele 20 de minute cat a stat ea in piata, cineva i-a taiat cauciucurile.
In centrul Brasovului, soferii se confrunta cu aceeasi drama: locuri putine, automatele taxeaza cu 1,5 lei/ora, se pot introduce doar monede si nu se sta mai mult de 2 ore. O parcare privata cu tarife de 3 lei/ora si timp nelimitat face profit de pe urma acestui neajuns. In rest, masini pe trotuaruri, masini pe trecerile de pietoni, masini peste tot... Doar noi putem schimba ceva: sa folosim transportul in comun. Este ieftin si ecologic. Poluarea globala creste din ce in ce mai mult, nivelul de dioxid de carbon este uimitor de mare. Peste tot in lume se trag semnale de alarma referitoare la incalzirea globala si la disparitia ursilor polari, ca prim efect vizibil. Trebuie sa salvam mediul! Putem incepe chiar de azi! (Angelica Cioaca)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.