Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Parcul Zoo Brasov, acum ca in Occident

Parcul Zoo Brasov, acum ca in Occident

Email Imprimare

Anul acesta s-a redeschis, in frumosul oras Brasov, Gradina Zoologica. De fapt si de drept, atunci cand vorbim despre ea, putem sa ne referim cu termenul de Parc Zoo in toata regula, asemanator celor din Sibiu sau Baneasa-Bucuresti, dar poate mai frumos si cu un aer european specific parcurilor din Viena, Berlin sau Bruxelles. Pe aleile parcului te poti plimba in tihna si sa te bucuri de animale si plante, acum mult mai viguroase, mai ingrijite si curate. Portiile de hrana s-au marit si s-au imbunatatit considerabil fata de anii trecuti; animalele au mai mult spatiu si par mai fericite, desi niciodata nu poate fi mai bine pentru ele ca in libertate. Parcul Zoo Noua din Brasov acopera foarte bine trei scopuri sau interese, si anume cel educativ-stiintific, cel conservationist (animalele traiesc mai mult ca in salbaticie, nefiind supuse conditiilor vitrege de mediu sau pradatorilor si avand o hrana constanta) si cel interactiv-ambiental, oferind o relaxare placuta copiilor si adultilor deopotriva.

La Zoo Brasov se imbina foarte frumos si interesant animalele autohtone, precum ursul brun, cerbul, mistretul, vulpea sau lupul, cu cele exotice sau alohtone, precum jaguarul, rasul, babuinul, strutul sau lama. In chiar centrul complexului intalnim o cladire impozanta de tip vivariu, ce ofera casa buna mai multur specii de plante exotice, dar si unei colectii de serpi mai mult sau mai putin veninosi, precum sarpele cu clopotei, crotalul, mamba neagra sau sarpele de lapte. Tot aici putem vedea tarantule, scorpioni sau iguane.
Habitatele felinelor mari (leu, ras sau leopard) te intampina inca de la intrare si iti ofera doua variante de vizionare la nivelul solului, din interior (prin pereti grosi de sticla securizata) si de sus, panoramica, deasupra tarcurilor. Alte zone interactive din cuprinsul parcului sunt lacul cu pesti exotici si broaste testoase, precum si doua delimitari pentru pasari de uscat (potarnichi, fazani, gainuse colorate americane) si de apa (gaste, rate Mandarin sau Carolina), precum si pentru porumbei gulerati si impanati intr-o multitudine de culori. Ne putem delecta astfel privirea cu exemplare rar intalnite la noi sau pe care doar la Zoo le putem vedea in aceste meleaguri ale Europei Centrale si de Est.
Parcul are in realizare proiecte pentru un Planetarium si un spital veterinar, precum si largirea si imbunatatirea locului de joaca. Traseele din cuprinsul sau sunt foarte bine semnalizate cu indicatoare si gasim panouri informative la aproape toate exemplarele din colectie, panouri ce sunt foarte utile, prezentand dimensiunile, varsta (naturala si in captivitate), arealul speciei, etologia sau comportamentul, precum si hrana preferata.
Caprioarele sau lopatarul au stat mai mereu la umbra intre arborii pe care se vedeau semnele trecerii iernii trecute (coaja roasa), iar ursii aratau mai bine ca niciodata. Hrana era din belsug, atat pentru ei, cat si pentru mistretii plini din cap pana in varful cozii de namol. Desi unele animalute s-au ascuns de noi la ora vizitei, precum rasul, leopardul sau vulpea, iar pe domnul lup nu l-am vazut decat pe furis printre zmeuris, plimbarea a fost una foarte bine primita de familie si cu un rol educativ ridicat. Va recomand cu multa caldura sa va petreceti 3-4 ore aici, de preferat dimineata devreme sau intr-o zi putin calduroasa, atunci cand aproape toate animalele sunt active. Bucurati-va pe aceasta cale de minunile naturii! (Razvan-Constantin Ciubotaru)



Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.