Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea In pasi de dans grecesc

In pasi de dans grecesc

Email Imprimare

Tot mai multe restaurante, din dorinta de a oferi clientilor iesiri din rutina zilnica, organizeaza seri tematice internationale: grecesti, italiene, turcesti, libaneze, franceze, rusesti. Alegerea se face in functie de tipologia clientelei. Am ales sa va povestesc despre o seara greceasca, pe care am petrecut-o intr-un restaurant din Mamaia. Mancare traditional greceasca, muzica greceasca si mai ales dansuri grecesti! Totul spre a-ti coplesi toate simturile, intr-o ambianta deosebita, un loc special de unde puteai admira Marea Neagra. Desi anuntata din timp, seara a surprins pe toata lumea, poate ca clientii nu se asteptau sa danseze atat, sa raspunda intr-atat invitatiei celor doi solisti si trupei de dansatori. Intr-adevar, muzica si dansul apropie oamenii. Cei sapte dansatori, doua fete si cinci baieti, au fost deliciul publicului. Modul de prindere al mainilor, tinuta corpului, costumele, papucii cu pompon, batista, spartul farfuriilor, totul spre a fi o seara de neuitat!

In Grecia, dansurile traditionale sunt pastrate vii, fiind transmise din generatie in generatie. Unele dansuri, ca Kalamatiano si Tsamiko, sunt cunoscute de toate comunitatile grecesti, depasind granitele tarii. Altele sunt specifice fiecarei regiuni si sunt prezentate la sarbatorile locale. Numele dansului Kalamatiano vine de la frumoasele batiste din matase facute in Kalamata, oras cunoscut pentru matasea sa, in timpul Imperiului Bizantin. Aceste batiste erau oferite in semn de afectiune sau dragoste.
Dansul Zorba este cunoscut datorita celebrului film Zorba Grecul, un film pe care daca nu l-ai vazut, trebuie neaparat sa o faci. Coregrafia dansului a fost facuta pentru film. Melodia incepe lent, dar treptat ritmul devine tot mai rapid. Pare usor, dar miscarile sunt destul de greu de imitat.
In Grecia, petrecerile inseamna prietenie, indiferent ca esti localnic sau turist. Cand nu stii miscarile, grecii te introduc in mijlocul petrecerii si te invata. Stilul si semnificatia fiecarui dans difera in functie de zona in care te afli. Exista peste 4.000 de dansuri traditionale, care vin din toata Grecia. E placut sa vezi atitudinea si miscarile dansatorilor. Indiferent daca sunt veseli, tristi sau se prabuseste lumea in jurul lor, grecii danseaza. Daca nu ai participat macar o data la o seara greceasca, nu stii ce ai pierdut! Bineinteles ca cel mai placut este sa-i vezi pe greci dansand, chiar la ei acasa. Dar, in lipsa unei excursii in Grecia, poti alege o seara greceasca la noi acasa! Te vei simti minunat! (Aglaea Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.