Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Marii sportivi ai Romaniei sprijina lupta impotriva abandonului scolar

Marii sportivi ai Romaniei sprijina lupta impotriva abandonului scolar

Email Imprimare

Ivan Patzaichin, campion olimpic la canoe, este ambasadorul luptei impotriva abandonului scolar, alaturi de alti 5 mari sportivi romani: Toma Simionov si Vasile Diba, tot campioni olimpici la canoe; Laura Badea si Mihai Covaliu, campioni olimpici la scrima, si Alex Gavan, celebru alpinist si fotograf. Am avut deosebita placere sa-i cunosc pe unii dintre acestia la dezbaterea publica judeteana Rolul educatiei in cresterea unei comunitati, vineri, 13 noiembrie, in orasul Brasov. Aceasta dezbatere publica face parte din proiectul cu fonduri europene Educatia in comunitate - Drum cu prioritate!, implementat de Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Brasov.

In cadrul acestui proiect, Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 a participat timp de o saptamana la vizite in scolile din judetul Tulcea pentru a incuraja elevii din sate izolate sa nu abandoneze scoala. Sportivii de renume Ivan Patzaichin, Toma Simionov si Vasile Diba au povestit copiilor despre bucuriile si realizarile lor in viata de sportiv, dar si despre obstacolele pe care le-au avut de infruntat pentru a putea continua scoala. Acestia le-au explicat ca nu nota este cea care conteaza, ci sa frecventeze scoala cu regularitate pentru a absolvi aceste niveluri de studiu.
Ivan Patzaichin le-a povestit elevilor ca in clasa a VII-a a avut unele dificultati cu transportul pana la scoala, dar a reusit sa invinga acest neajuns. De asemenea, Toma Simionov a povestit ca a trebuit sa-si faureze singur o barca pentru a ajunge la scoala din satul natal Caraorman, care era inundat.
Laura Badea, Mihai Covaliu si Alex Gavan au participat la vizite in scolile din satele defavorizate ale judetului Brasov. Acestia i-au incurajat pe elevi sa nu abandoneze scoala atunci cand incepe sezonul rece, de asemenea povestind si ei despre greutatile intampinate in viata lor de sportiv. In cadrul acestui proiect derulat pe parcursul a 6 luni se are in vedere si reintegrarea in sistemul de invatamant a 200 de persoane care au abandonat scoala printr-un program flexibil A doua sansa. Pentru sprijinirea a 800 de elevi aflati in risc de abandon scolar s-a implementat un program accesibil de tip Scoala dupa scoala. La randul nostru trebuie sa ajutam la constientizarea populatiei cu privire la abandonul scolar. Initiativa acestor 6 mari sportivi este demna de respect si de urmat. Acesti sportivi reprezinta adevarate simboluri nationale de rezistenta si darzenie impotriva greutatilor vietii. (Angelica Cioaca)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.