Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Sfanta Liturghie la Manastirea Humor

Sfanta Liturghie la Manastirea Humor

Email Imprimare

Sfanta Liturghie este cea mai importanta slujba a crestinilor ortodocsi, aceasta avand loc duminica dimineata. Aceasta are o importanta incarcatura emotionala si un dar nemaiintalnit de a reda buna dispozitie si calmul necesar pentru infaptuirea tuturor lucrurilor lumesti. Este o slujba ce iti da putere si nadejde ca bunul Dumnezeu le va rezolva pe toate prin credinta neconditionata a credinciosilor. Am avut mare noroc sa ma aflu intr-o duminica foarte frumoasa de vara in vizita la Manastirea Humor din satul Manastirea Humorului, judetul Suceava.

Cu inima deschisa si credinta in Dumnezeu am intrat in acea zi insorita pe portile manastirii sa ascult Sfanta Liturghie. Vocea preotilor si a cantorilor se auzea prin difuzoare in toata curtea. Era ca o chemare divina la slujba sfanta. Curtea era plina de credinciosi veniti din toate colturile Romaniei pentru a se afla in acel moment sfant de duminica la manastire. De cand am pasit pe sub turnul-clopotnita pentru a intra in complexul manastiresc, mirosul de flori si culorile vii ale trandafirilor mi-au schimbat starea de spirit. Un calm dumnezeiesc m-a cuprins si sentimentul de siguranta si de liniste a pus stapanire pe mine. Intreg complexul pastreaza stilul etnografic al anilor in care a fost construit, si anume anii 1530. Inca se mai vad ruinele unor foste chilii aflate in curtea manastirii.
Biserica veche pastreaza unele picturi externe cu motive iconografice reprezentand scene din Biblie. Deoarece biserica veche era plina de credinciosi, am stat sa ascultam Sfanta Liturghie de afara. Fantana din curte, decorata cu motive etnografice si sculpturi din lemn, ne-a racorit cu apa rece. Un alt monument de importanta arhitecturala din curtea manastirii este Turnul lui Vasile Lupu. In 1641, domnitorul Vasile Lupu a inconjurat manastirea cu ziduri de piatra si a construit acest turn pentru aparare.
Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului si este o manastire de maici. Tot de cadrul complexului apartine si o biserica nou construita, moderna, iar alaturi se afla si un mic cimitir. In acea zi deosebita de duminica am ascultat cu atentie slujba Sfintei Liturghii si i-am multumit lui Dumnezeu pentru ca ne-a calauzit pasii spre a ne afla in acel loc minunat si binecuvantat - Manastirea Humor! (Angelica Cioaca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.