Miercuri, 17 Apr

Ultimele Titluri :

Drumul Crucii

Email Imprimare

Procesiunea Drumul Crucii a ajuns si la Bacau. Artistul ceramist Daniel Les, Asociatia Drumul Crucii, in colaborare cu Asociatia Barbatilor Crestini si Asociatia Servus - Baia Mare, au adunat bacauanii intr-un mars ce a intruchipat drumul spre Golgota si crucificarea Mantuitorului. Marsul a fost un spectacol de strada, jucat de saptezeci de actori, o reprezentare dramatica a Drumului Crucii parcurs de Domnul nostru Iisus Hristos. Nu au lipsit personaje ca: Iisus Hristos, soldatii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria - mama lui Iisus, mironositele. Rolul Mariei a fost interpretat de Rona Hartner. Nu au fost omise cele paisprezece opriri pe care Iisus le-a facut pana la crucificare, coroana de spini si tinutele specifice.

Spectacolul a fost emotionant, chiar dur as putea spune. Personajul Iisus a fost batut, tarat de pe asfalt, batjocorit, intocmai ca in realitate. Am vazut femei si copii lacrimand. O batranica m-a emotionat profund, era marcata de tot ce vedea, ofta, vorbea incet, ca pentru sine, lacrimile i se prelingeau pe obraz. Reprezentatia a adunat mii de oameni, copii si adulti deopotriva. Evenimentul a avut loc, in Saptamana Mare si in alte orase din Romania, dorind sa aminteasca credinciosilor prin cate a trecut Mantuitorul nostru. (Aglaea Ciubotaru)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.