Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Statiunea si Manastirea Durau

Statiunea si Manastirea Durau

Email Imprimare

Intr-o lunga si foarte frumoasa excursie pe care am facut-o in regiunea Moldovei am inclus si statiunea Durau si Manastirea Durau din localitatea Ceahlau, judetul Neamt. Aici am innoptat in campingul pitoresc si ingrijit de la intrarea in statiune, Camping Ursuletul. Curatenia si elementele rustice au fost cele care ne-au atras de la inceput in acest camping. Desi toate cele trei zile ne-a plouat cortul si toate hainele erau ude, am venit acasa cu cele mai frumoase amintiri din aceasta excursie. Obiectivul turistic principal al statiunii este Manastirea Durau si i-am acordat o deosebita importanta.

Bolta de la intrare reprezinta trecerea spre universul religios care te asteapta inauntrul manastirii. In curtea interioara, ne-au invaluit miresmele deosebite ale florilor. Maicutele faceau paine si prajituri, iar de la geamul bucatariei venea un miros proaspat de brutarie. Le-am ajutat pe maicute sa care cateva lazi cu faina. Ne-au multumit si ne-au invitat la masa. Noi le-am refuzat politicos pentru ca deja mancasem. Apoi am asistat la slujba de taina a Sfantului Maslu si ne-am rugat pentru cei bolnavi si cei neputinciosi.
Asemenea tuturor manastirilor din regiune, si aceasta are un magazin cu suvenire diverse si pe gustul tuturor. Noi ne-am cumparat sapun si sampon solid de casa facut de maicutele de la manastire, pentru a le ajuta astfel sa se autosustina financiar. Manastirea are si locuri de cazare, dar cei care vor sa innopteze acolo trebuie sa participe la toate slujbele de peste zi si sa le ajute pe maicute la treburile gospodaresti: gradinarit, curatenie, gatit, framantat si copt.
Statiunea Durau inseamna mult mai mult decat Manastirea Durau. Inseamna si munte, trasee turistice montane, dar si relaxare si cura de aer curat de la munte. Posibilitatile de a servi masa sunt nenumarate si pe toate gusturile, la fel ca si cele de cazare. Hoteluri de 4 stele, dar si cabanute rustice sunt pregatite foarte atent pentru acomodarea turistilor.
Statiunea Durau este una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Dupa parerea mea este mai frumoasa decat Poiana Brasov, deoarece omul nu a reusit sa distruga farmecul rustic al Duraului. Deci, urcati-va in masina si setati pe GPS statiunea Durau. Nu veti regreta! (Angelica Cioaca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.