Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Prin Cheile Bicazului, catre Lacul Rosu

Prin Cheile Bicazului, catre Lacul Rosu

Email Imprimare

Lacul Rosu este un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare, in apropiere de orasul Gheorgheni. Este cel mai mare lac natural montan din Romania. Lacul s-a format in anul 1837, cand, dupa o serie de furtuni si ploi abundente, s-a desprins o portiune din munte, blocand cursul natural al raului Bicaz. Doar cioatele de molid ce se ridica deasupra luciului apei sunt martore ale calamitatilor de atunci. Denumirea de Lacul Rosu provine de la argilele bogate in oxizi de fier aduse de Paraul Rosu si depozitate in lac.

Exista si numeroase legende despre formarea lacului. Dar, dincolo de legendele sale, Lacul Rosu este o destinatie de vacanta indragita de numerosi turisti. Pe langa frumusetea lacului, acestia pot admira fauna si flora foarte bogate din imprejurimile acestuia. Pe malul lacului s-a dezvoltat statiunea balneo-climaterica Lacul Rosu, apartinand de orasul Gheorgheni. Aflata in zona, impreuna cu un grup de prieteni, ne-am indreptat in aval de Lacul Rosu, pe valea raului Bicaz, catre Cheile Bicazului. Acestea au o lungime de 8 kilometri, de la Lacul Rosu pana in satul Bicazul Ardelean, si fac legatura intre Transilvania si Moldova. Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas.
Peretii de calcar ai stancilor marginesc drumul serpuit. Din timpuri stravechi, apele repezi ale raului Bicaz au sapat in munte si au format cele mai spectaculoase chei din Romania. Un loc fabulos, care taie rasuflarea oricarui calator! Pe marginea drumului, raul ne insoteste, susurand si sarind peste pietre. Dupa fiecare serpentina, o noua imagine ne arata ca natura este pictorul perfect.
Salbaticia cheilor si masivitatea stancilor ne-au facut sa coboram din masina si sa parcurgem si la pas o portiune din drum. Nu am pierdut ocazia si ne-am oprit la magazinele cu suvenire. Mesterii populari, ce-si asteptau clientii, ne-au povestit cateva lucruri interesante din zona. Am aflat ca in apele repezi ale muntelui se gaseste pastravul de munte, iar in padurile din zona se pot intalni cerbul carpatin, caprioara, capra neagra, mistretul, ursul brun, lupul, rasul sau cocosul de munte. Zona este atractiva si pentru alpinisti. Pe unele stanci sunt trasee marcate pentru acestia.
De fiecare data gasesc in Romania locuri care sa ma fascineze, care sa ma faca sa o iubesc. Sunt mandra ca sunt turista in tara noastra si ca avem aici o multime de locuri de vizitat! Cheile Bicazului si Lacul Rosu sunt doar doua dintre ele! (Aglaea Ciubotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.