Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Platoul Bucegi, un colt de Rai si o amprenta a Romaniei

Platoul Bucegi, un colt de Rai si o amprenta a Romaniei

Email Imprimare

Din dorinta de a scapa de agitatia, aglomeratia si ritmul alert in care se intampla lucrurile in Bucuresti, mi-am propus o escapada in unul dintre cele mai frumoase si linistite locuri din Romania - o parte din Platoul Bucegi. Avem cu totii nevoie macar la sfarsitul saptamanii de o curatare atat fizica - aerul curat de munte si miscarea fiind atat de benefice pentru sanatatea noastra -, dar si psihica, deoarece plimbarea alaturi de o companie placuta reuseste sa ne insanatoseasca gandirea si sa ne binedispuna. Inca un castig pentru mine a fost satisfactia de a ajunge unde mi-am propus, iar ca bonus, depasirea limitelor prin adaugarea de noi obiective, ceea ce nu poate decat sa sporeasca increderea in mine.

Spre fericirea mea, am reusit sa ating mai multe obiective decat mi-am propus. Daca initial am vrut sa ajung la Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, pe Jepii Mici, in final, cu ambitie si curaj, am reusit sa fac urmatorul traseu: Busteni - Cascada Spumoasa - Jepii Mici - Cabana Caraiman - Crucea Eroilor Neamului - Sfinxul - Cabana Babele - Piatra Arsa. Tin sa mentionez ca iubesc foarte mult muntele, insa nu pot spune ca sunt vreo experta, avand doar cateva drumetii la activ, iar pentru un novice in ale urcarii pe munte a insemnat destul de mult. Ce m-a impresionat foarte tare a fost Crucea Eroilor Neamului, care este un monument construit intre anii 1926 si 1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2.291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului cazuți in Primul Razboi Mondial si mi-am dorit de ceva timp sa ajung acolo, mai ales ca am fost in Busteni de foarte multe ori si am admirat-o doar de la poalele muntilor. Acest monument a fost realizat prin grija regelui Ferdinand si a reginei Maria a Romaniei si este o emblema a istoriei noastre. Privelistea de acolo iti taie respiratia, avand o vedere in ansamblu asupra Busteniului.
Sfinxul, conform datelor de pe Wikipedia, este un megalit antropomorf, situat la 2.216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorata asemanarii sale cu un cap uman, mai exact Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorata eroziunii eoliene (vantului), masoara 8 m in inaltime si 12 m in latime. Acest loc este plin de mister, deoarece, dupa mai multe search-uri pe internet, am aflat ca in fiecare an, la data de 28 noiembrie, zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor, la Sfinx, sa vada cum la apus razele soarelui formeaza o piramida energetica in jurul acestui chip. Oamenii vin din toate colturile lumii, cu un bagaj de speranta in spate, deoarece unii sustin ca au reusit sa se reintoarca vindecati. Asadar, a fost o experienta minunata, pe care as repeta-o si totodata imi doresc dinadins sa descopar si alte locuri din Romania, la fel de spectaculoase. (Alina Miron)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.