Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Povestea casei care este tiparita pe bancnota de 10 lei

Povestea casei care este tiparita pe bancnota de 10 lei

Email Imprimare

Bancnota de 10 lei… bancnota care circula des prin mainile noastre fara a-i da prea multa importanta designului/ desenurilor de pe ea. Sunt sigura ca putin stiu ca este chipul lui Nicolae Grigorescu pe ea. Insa ce este mai interesant la aceasta bancnota este pe verso, unde este ilustrata o casa. Initial am crezut ca o fi casa parinteasca a lui N. Grigorescu, din moment ce el este pe aceasta bancnota, apoi, informandu-ma, am descoperit o intreaga poveste despre casa de pe bancnota de 10 lei.

Majoritatea spun ca este casa cu blazoane - monument istoric din Chiojdu, care este un conac din secolul al XVIII-lea, cu blazonul familiei Cantacuzinilor. Conform opiniei publice, aceasta casa apare pe bancnota de 10 lei. Doar ca sunt si alte opinii, si tind sa cred ca sunt mai credibile decat cele pe care ni le dezvaluie opinia publica. Localnicii din Chiojdu spun ca pe bancnota de 10 lei ar fi de fapt o alta casa din Chiojdu. Hm, pare interesant, nu? Asa ca am cautat raspunsuri pe net, si nu numai. Mai ales ca unii au spus  ca ar fi o casa din Valcea, satu Vladesti (care acum se afla mutata in Sibiu, la Muzeul Astra). Eu, fiind din Medias, judetul Sibiu, am zis ca data viitoare cand o sa mai ajungem priin Sibiu, o sa merg la muzeu, sa ma conving, pentru ca sunt intr-o dilema. Pana atunci va trimit o poza cu casele, ca sa vedeti si dumneavoastra diferentele. (Maria Gherghely)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.