Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Ape minerale la Baile Homorod si Harghita Bai

Ape minerale la Baile Homorod si Harghita Bai

Email Imprimare

Pe drumul ce leaga Odorheiu Secuiesc de Miercurea Ciuc, la 6 kilometri de Vlahita, de care apartine din punct de vedere administrativ, se afla Baile Homorod. Niste prieteni imi spusesera, stiind ca voi trece prin Baile Homorod, sa opresc si sa iau apa. Mai multa, sa duc si acasa! Zis si facut! Mai multe izvoare de apa minerala vestite aduna zi de zi sute de clienti cu saci de bidoane. Asa ca, inarmata cu bidoane, m-am asezat la rand! O apa carbogazoasa rece si grozav de buna nu mi-a inselat asteptarile. Douasprezece izvoare de apa minerala se afla in statiune. Dar mai cunoscute sunt doar doua, Lobogo si Maria.

In statiune puteti insa opri nu numai pentru apele sale, ci si pentru frumusetea si pitorescul locului sau pentru ruinele romane aflate in apropiere. Aflati in zona, ne-am gandit sa ne abatem putin si catre Harghita Bai. Statiunea balneoclimaterica se afla la 23 de kilometri de Miercurea Ciuc si 46 kilometri de Odorheiu Secuiesc. Altitudinea medie a localitatii este de 1.300-1.400 de metri. Si Harghita Bai este cunoscuta datorita apelor sale minerale si pentru microclimatul alpin deosebit de placut. Apele carbogazoase, cu o compozitie chimica diferita, creeaza posibilitatea unor tratamente variate, in cura interna si externa. In trecut, statiunea era cunoscuta si pentru mina de caolin. Aceasta a fost inchisa, dar, din nefericire, urmele ei au ramas in peisaj. Ambele statiuni pot fi alese si in sezonul de iarna, pentru partiile de schi de care dispun.
Daca vreti liniste si nu forfota de pe Valea Prahovei, puteti alege Baile Homorod sau Harghita Bai! In plus, mancarea este buna, portiile generoase si preturile acceptabile! In drumul nostru catre Bacau, la 12 kilometri de Miercurea Ciuc, natura ne-a mai indemnat sa facem un popas. Mai exact ne-am oprit la Lacul Frumoasa. Acesta reprezinta principala sursa de apa potabila a municipiului Miercurea Ciuc. Un lac de acumulare superb, langa care e pacat sa nu opresti pentru cateva minute. Barajul lacului a fost construit intre anii 1980 si 1986. Lacul este atractiv si pentru amatorii de pescuit. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.