Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Sarbatoarea iubirii

Sarbatoarea iubirii

Email Imprimare

Pe 24 februarie sarbatorim Dragobetele, sarbatoarea iubirii la romani. Se spune ca Dragobetele era un flacau chipes, frumos, care aduce iubirea in casa si in suflet. Fiu al Babei Dochia, acesta prindea fetele si femeile tinere si le facea de ras daca nu respectau aceasta sarbatoare. In aceasta zi nu se coase, nu se lucreaza la camp, dar ai voie sa faci curatenie pentru ca aceasta era aducatoare de spor, prosperitate.

Certurile, plansul nu sunt lucruri bune in aceasta zi, pentru ca asa o vei tine tot anul. Fetele merg la padure si culeg flori de primavara, pe care le pun la icoane ori le folosesc la diferite descantece. Este un nou inceput, inceputul primaverii, cand natura se trezeste la viata, fiecare isi cauta perechea pentru a porni pe un nou drum, o sarbatoare a noului si iubirii. Dragii mei, va spun doar atat: Iubiti-va mult! Iubirea este cel mai profund sentiment si adevarata dragoste nu moare niciodata! (Gabriela Rotaru, Foto: wallpapere.org)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.