Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita la Bacau

Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita la Bacau

Email Imprimare

In fiecare an la 3 aprilie sarbatorim Ziua Jandarmeriei Romane. In acest an s-au implinit 167 de ani de cand Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a aprobat Hotararea Divanului Obstesc, semnand Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor in jandarmi. Prin aceasta lege s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei, i s-au stabilit principiile de organizare si functionare. Acest act reprezenta documentul oficial de infiintare a institutiei.

Misiunile principale ale Jandarmeriei Romane sunt: asigurarea si restabilirea ordinii publice, transportul si paza valorilor, bunurilor si materialelor periculoase, dar si paza si apararea obiectivelor de importanta deosebita.
Duminica, 2 aprilie 2017, in Piata Tricolorului din municipiul Bacau au avut loc manifestari dedicate acestei zile. Mii de bacauani au profitat de vremea minunata si au venit sa vada ce le-au pregatit jandarmii. Programul a cuprins inaintari in grad, o serie de exercitii demonstrative, urmate de defilarea detasamentelor militare si a tehnicii auto. In cadrul evenimentului au fost expuse pentru publicul larg materiale, tehnica de interventie, mijloace de protectie si autovehicule din dotarea jandarmilor.
Cele mai atractive exercitii demonstrative au fost, cu siguranta, cele cu caini de serviciu, momente in care au fost prinsi asa-zisi infractori sau restabilita linistea publica. Cei mari, dar mai ales cei mici au fost deosebit de incantati de receptivitatea cainilor. Cativa copilasi, aflati pe umerii taticilor lor, au aplaudat cu mare bucurie cainii si parca nu voiau sa mai plece nici cand intreaga manifestare a luat sfarsit. (Oana-Nicoleta Rosu)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.