Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Aprilie - Floriile cu soare si soarele cu Florii

Aprilie - Floriile cu soare si soarele cu Florii

Email Imprimare

Desi martie se mandreste ca este prima luna a primaverii, portile anotimpului verde sunt deschise de luna aprilie. Abia acum natura "sparge" pamantul si cerul, izbucnind in toata splendoarea ei de miresme si de culori. In sfarsit, iarna a fost invinsa, alungata inapoi in pestera. Bucuros de soare si flori, de intoarcerea pasarilor la cuiburi si de ramurile inverzite ale padurilor, sufletul chinuit al bietilor pamanteni se deschide si el spre lumina, sparge lacatele in care e sechestrat si indrazneste mai mult.

Nu-i de mirare ca de 1 aprilie tot mapamondul celebreaza ziua internationala a pacalelilor, ziua farselor nevinovate, pe care nu te poti supara. Gluma e semnul sufletului usor, fericit sa se dezmorteasca la soare. Un ragaz inainte ca muncile primaverii sa porneasca cu adevarat. In aprilie continua araturile si semanaturile incepute in martie, se tund oile inainte de plecarea la pasunat, se repara tarcurile si stanile, se pun rasaduri in pamant.
Dar aprilie e si luna purificarii, luna Postului Pastelui, premergator celei mai mari sarbatori a crestinatatii: mirifica Inviere a lui Iisus. Paresimile, dupa numele ei popular, este luna purificarii sufletesti si trupesti, luna marii curatenii de primavara, cu albiturile scoase afara, la soare, cu ferestrele caselor larg deschise, sa intre in ele aerul si lumina.
Zbor petale de malin/ Zbor in vant/ Primavara aducand,/ Pe pamant/ Afara-i cald si e frumos/ Ca-i april/ Langa plus sta adormit un copil… Nu exista primavara fara aprilie si aprilie fara poeti. (Carmen Tender, Foto: www.freeimages.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.