Miercuri, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Popas pentru rugaciune

Popas pentru rugaciune

Email Imprimare

In zona centrala a orasului Bacau se afla cea mai mare biserica romano-catolica din Moldova, Biserica Sfintii Petru si Paul. Este o constructie moderna, ce domina centrul Bacaului cu silueta si inaltimea sa, avand alura unei catedrale. Constructia sfantului lacas s-a realizat intre anii 1990 si 2005. Biserica are inaltimea totala de 77 de metri, cu tot cu crucea din turn, suprafata utila de 1.300 mp si 1.050 de locuri pe scaune. Este in forma de amfiteatru, cu parter si doua etaje, cu o cupola imensa, fara nici un stalp central de sustinere.

Altarul bisericii este incadrat in semicerc de un grup statuar format din sapte sfinti, in centru fiind statuia lui Iisus, care depaseste 2,5 metri inaltime. Biserica gazduieste periodic si actiuni culturale, concerte, conferinte. Central, pe turla bisericii, la circa 65 de metri s-a montat un imens ceas electronic, care anunta bacauanii despre trecerea timpului, din jumatate in jumatate de ora. Hramul bisericii este Sfintii Petru si Paul.
Bacaul reprezinta unul dintre cele mai vechi centre catolice ale Moldovei. Biserica Sfintii Petru si Paul este si un important obiectiv turistic, fiind vizitata de numerosi turisti. In imediata apropiere se afla si Biserica Precista, un loc de rugaciune, atat pentru bacauani, cat si pentru pelerinii din alte zone ale tarii. Este cea mai veche biserica ortodoxa din oras, construita intre anii 1489 si 1490, in vremea lui Stefan cel Mare, de catre fiul acestuia, Alexandru Voda.
Sarbatoarea de Paste este cea care a adus omenirii speranta mantuirii si a vietii vesnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Invierea Domnului a fost celebrata duminica atat de ortodocsi, cat si de catolici si protestanti, ultima data serband impreuna Invierea in 20 aprilie 2014. Abia peste opt ani, adica in 20 aprilie 2025, Invierea Domnului va fi din nou sarbatorita in aceeasi duminica de catre ortodocsi si catolici. (Aglaea Ciubotaru)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.