Miercuri, 20 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Ziua Astronomiei, sarbatorita la Observatorul Astronomic din Bacau

Ziua Astronomiei, sarbatorita la Observatorul Astronomic din Bacau

Email Imprimare

Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacau a sarbatorit sambata, 29 aprilie 2017, Ziua Astronomiei. Cu aceasta ocazie, publicul a fost invitat pentru a vizita expozitiile, dar si pentru a urmari un spectacol de planetariu sau pentru a participa la observatii solare. Intrarea a fost gratuita! In fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sarbatoresc Ziua Internationala a Astronomiei.

Este un eveniment prin care se incearca atragerea publicului spre acest domeniu si pentru a face mai accesibila astronomia celor interesati. Ca si la Bacau, mai multe observatoare astronomice din tara au oferit, cu ocazia acestei zile, intrarea gratuita.
Observatorul Astronomic din Bacau functioneaza in locatia actuala, fostul castel de apa al orasului, din 1978. Din 1979, astronomul Matei Alexescu a pus bazele Planetariului. Din anul 1995, observatorul poarta numele astronomului Victor Anestin. Observatorul a fost intre anii 2014 si 2016 modernizat complet si s-a mai construit un corp de cladire.
Proiectul a fost derulat prin accesarea fondurilor europene. Intrand in observator, vizitatorul incepe o calatorie imaginara prin sistemul nostru solar, afla informatii despre stele si gruparea lor, i se prezinta filmulete, care fac si mai atractiva prezentarea.
Spectacolul de planetariu de la cel de-al treilea etaj continua senzatia de calatorie in spatiu, printr-o prezentare 3D, extraordinar de atractiva pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Pe terasa circulabila de la ultimul nivel al turnului de apa se pot efectua observatii solare printr-un telescop performant, bineinteles daca vremea este favorabila. De asemenea, este un prilej de a vedea Bacaul de la inaltime. Daca va aflati in Bacau, va recomand sa nu ocoliti Observatorul astronomic! Va fi o lectie de astronomie interesanta, atat pentru copii, cat si pentru parinti sau bunici! (Aglaea Ciubotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.