Miercuri, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Trenuri pentru care oamenii asteapta cu lunile ca sa calatoreasca cu ele

Trenuri pentru care oamenii asteapta cu lunile ca sa calatoreasca cu ele

Email Imprimare

Ca sa te plimbi cu unele trenuri nu este chiar atat de simplu. Biletele de calatorie la acestea sunt extraordinar de scumpe comparativ cu alte trenuri, dar rezonabile daca este vorba de cea mai memorabila aventura a vietii. De asemenea, iubitorii de aventuri sunt nevoiti sa astepte cu lunile ca sa prinda un loc in aceste trenuri, o parte din ele circuland doar o singura data pe an.


1. Orient Express
Acest tren a devenit o sursa de inspiratie si locul actiunilor din romanele lui Graham Greene, Sidney Sheldon, Ian Fleming si Veronica Henry. Iar majoritatea oamenilor il cunosc datorita romanului „Crima din Orient Express” de Agatha Christie. Se spune ca un incident similar a avut loc in anul 1929, atunci cand trenul a fost prins intr-o furtuna de zapada. Orient Express a inceput sa circule in anul 1883 intre Istanbul si Paris. Acesta este primul traseu feroviar care uneste Occidentul de Orient.
Iar Orient Express este primul tren in care in fiecare compartiment a aparut o incapere cu apa calda si rece. La bordul trenului Orient Express este interzisa purtarea bluejeans-ilor, iar luarea cinei in vagonul restaurant necesita un cod vestimentar strict: rochii de seara, smokinguri si papioane.
Din anul 1977, cand trenul a fost scos de pe sine, vagoanele acestuia au fost cumparate de James Sherwood, care a platit alte 16 milioane de dolari pentru a reconstrui si a repune in circulatie 35 de noi vagoane in intreaga Europa. Trasee recomandate: Londra-Venetia, Venetia-Paris, Bruxelles-Venetia, Istanbul-Bucuresti-Budapesta-Venetia.
Pretul unui bilet porneste de la 929 de lire sterline.

2. Eastern & Oriental Express
Trenul Eastern & Oriental Express a fost construit in Japonia in anul 1973, pentru a uni Auckland de Wellington in Noua Zeelanda. Doua decenii mai tarziu, designerii care au lucrat la Orient Express l-au transformat complet, reconstruind trenul in stilul colonial al anilor 1920.
Acum, trenul de pasageri Eastern & Oriental Express, care seamana cu un hotel de cinci stele, circula din Singapore, prin Malaezia, pana la Bangkok.

Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.