Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cea mai romantica gara din Europa, uitata de romani, apreciata de straini

Cea mai romantica gara din Europa, uitata de romani, apreciata de straini

Email Imprimare

Peronul unei gari nu este numai un loc de imbarcare spre o destinatie, ci acesta ascunde adesea, povesti de viata impresionante...de la intalniri de dragoste siropoase sau sperante impartasite, pana la despartiri dureroase. Gara este un loc in care se "scriu" amintiri pentru o viata, de aceea aceasta a fost considerata, de-a lungul vremii, un loc cu un romantism aparte. In trecut, garile reprezentau o emblema a urbei, de aceea, multe dintre cladirile destinate garilor au o arhitectura deosebita. Daca ignoram chioscurile inestetice si cersetorii care isi fac din salile de asteptare un camin si privim cladirea garii ca pe un monument arhitectural, avem surpriza sa descoperim ca multe gari din Romania sunt cu adevarat frumoase, in ciuda urmelor lasate de vreme.

O gara despre care noi, romanii, poate nu stim prea multe, a intrat in vizorul presei straine, fiind apreciata si aleasa drept cea mai romantica gara din Europa. Potrivit portalului de turism YouVisit.info, cea mai romantica gara, cu cel mai frumos peron din Europa, este gara din Baile Herculane. Gara Baile Herculane a fost construita in perioada 1878-1886 si reprezinta copia fidela a unui castel de vanatoare de langa Viena al imparatesei Maria Tereza.
Realizata in stil baroc, cladirea garii din statiunea de pe Valea Cernei impune respect prin aspectul sau aristocratic, dar si prin istoria inglobata de-a lungul secolelor! Doua elemente atrag atentia: candelabrul din interiorul garii si ceasul aplicat pe peretele exterior si care este functional si astazi. O cupola sprijinita de doua coloane, in corpul central al cladirii, decorata cu picturi ale unor personaje mitologice, cum ar fi Hercules, atrag fara doar si poate atentia trecatorilor.
Intre personalitatile care au calcat pe peronul garii din Baile Herculane se afla Imparatul Franz Joseph al Austro-Ungariei, regele Alexandru al Serbiei si regele Carol I al Romaniei, care s-au intalnit pe Valea Cernei pentru a marca, in anul 1896, deschiderea canalului navigabil al Dunarii la Orsova. Insa ceea ce i-a impresionat pe jurnalistii straini in privinta Garii Baile Herculane este fabulosul ei peron, imbracat in iedera, care se revarsa lin si grandios pe stalpii de beton, descriind parca un decor din alta lume. Desi patina timpului si-a lasat amprenta si asupra cladirii garii din Baile Herculane, aceasta inca isi dezvaluie frumusetea si impozanta de odinioara.

Sursa: Antena Satelor


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.