Miercuri, 18 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Prima pista de bull-karting din Romania, functionala din vara aceasta

Prima pista de bull-karting din Romania, functionala din vara aceasta

Email Imprimare

O intrebare de o mie de puncte: ce poti sa faci, in mijlocul verii, pe o partie de schi? Raspunsul l-am primit la Malini, localitate din judetul Suceava intrata in constiinta turistului roman inca de acum o jumatate de veac, datorita casei memoriale a poetului Nicolae Labis, iar de cativa ani si ca statiune de schi de interes local. Vara aduce insa la Malini o prioritate nationala. La inceputul lunii august, aici va fi inaugurata prima pista de... bull-karting din tara. De la primarul Petru Nistor am aflat ca 25 de bull-karturi au fost achizitionate de primaria din Malini pentru a folosi, pe timp de vara, instalatia de teleschi deja existenta. Pista propriu-zisa – careia ma simt tentata sa ii zic... partie, caci urmeaza panta celei de schi – a fost amenajata deja. Odata cu ultimele aprobari ale organismelor abilitate, se apropie si timpul pentru marea inaugurare.

Stiu ca aveti intrebari: ce sunt bull-karturile, cum se folosesc si care e, pana la urma, marea atractie a verii, pe... partia de schi? Raspunsurile le primim de la dl Vasile Popescu, sef de instalatii la teleschi Malini.
Cu trei ani si ceva in urma s-au achizitionat 25 de bull-karturi. Acestea sunt un soi de triciclu pentru agrement (n.n. - ca sa fim mai exacti in descriere, ar trebui sa spunem ca sunt un hibrid intre kart - ca aspect, tricicleta - prin numarul de roti, si sanie - prin modul de deplasare, doar ca pe timp de vara). Aceste bull-karturi pot functiona doar avand un teleschi. Teleschiul noi il avem deja, el a fost adaptat pentru a putea fi utilizat pentru urcarea pe culme a vehiculelor.
Concret, lucrurile functioneaza astfel: turistul - amator de o activitate (semi)extrema pe timp de vara - urca in bull-kartul care e agatat de specialistii de la partia din Pojorata-Malini in dispozitivul special. Apoi, cu teleschiul, bull-kart si calator urca pana in deal, unde se afla un alt specialist, la dezagatare, pentru ca totul sa se petreaca in siguranta. De aici incolo, lucrurile sunt simple. Vehiculul e adus la marginea pistei si... iti dai drumul in jos, pana la baza. Bull-kartul nu are motor, dar are un foarte bun sistem de franare. Odata ajuns jos, daca vrei, te reintorci in culme cu teleschiul sau renunti si predai echipamentul. Nu stiu daca o fi existand la Pojorata-Malini si un apres-bull-karting, dupa modelul apres-ski, dar e o idee de urmat...
Viceprimarul comunei Malini, Dumitru Amariei, ne spunea ca investitia pentru aceasta atractie unica in tara nu a fost chiar mica, dar nici foarte mare, daca ne gandim la perspective. Cele 25 de bull-karturi au costat 80.000 de euro. Dar cred ca va merita fiecare ban, pentru ca creste atractivitatea zonei pe timpul verii. La Malini sunt 23 de pensiuni si aproape 500 de locuri de cazare, care-si asteapta turistii tot anul. S-au adaptat, apoi, dispozitivele teleschiului, pentru a putea fi folosite si la agatarea bull-karturilor. S-a amenajat pista de bull-karting. S-au cumparat casti de protectie... pentru ca oricat de multa stabilitate are un bull-kart - centrul de greutate este foarte jos, iar rotile din spate sunt inclinate, pentru ca vehiculul sa nu se rastoarne -, tot e nevoie de un set de masuri de securitate in plus. (Simona Lazar)

Puteti citi continuarea pe www.antenasatelor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.