Miercuri, 18 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Liniste si emotie la Manastirea Caraclau

Liniste si emotie la Manastirea Caraclau

Email Imprimare

Situata la aproximativ 11 kilometri de orasul Onesti, in comuna Barsanesti, satul Caraclau, Manastirea Caraclau este unul dintre lacasurile tinere, dar care transmit un fior duhovnicesc aparte. Aflata pe frumoasa vale a Trotusului, in mijlocul fanetelor nesfarsite, manastirea a fost o dorinta implinita a locuitorilor din zona. Biserica din lemn a fost sfintita in data de 25 iulie 2004, in anul implinirii a 500 de ani de la trecerea in vesnicie a Domnitorului Stefan cel Mare si Sfant. In anul 2010, un incendiu nemilos a distrus acoperisul adapostului de animale si a ars furajele. Dar ajutorul primit de la oameni cu suflet de aur si mainile neobosite ale maicutelor au facut ca adapostul sa fie refacut. Biserica mare a manastirii se afla in prezent in constructie.

Aflata in zona, nu am dat inapoi din cauza calitatii drumului si m-am indreptat impreuna cu familia catre manastire. Pe un teren aflat nu foarte departe de manastire, am zarit maicutele la adunat fanul. Le-am salutat si ne-au intrebat daca ne indreptam catre manastire. O maicuta si-a lasat treaba si a mers cu noi, cu masina manastirii, mult mai potrivita pentru acele drumuri. Nu am intrebat cum o cheama, dar, credeti-ma, m-a emotionat discutia cu dansa si as vrea din toata inima sa o revad. Un chip linistit, din care izvora lumina smereniei crestine, emana atata bunatate, cum rar mi-a fost dat sa vad. L-a intoarcere i-au iesit in cale toti oamenii de care avea nevoie sa baloteze fanul. Ne-a spus, cu aceeasi bunatate, ca ne-a ajutat pe noi, sa ajungem la manastire si Bunul Dumnezeu i-a scos in cale ajutoarele de care avea nevoie sa-si continue treaba.
Cand ne-am luat ramas-bun, m-a intrebat cum ma cheama si am inteles ca se va ruga pentru mine. Am simtit ca am in fata mea un inger! E destul de anevoios drumul catre manastire, dar linistea, lipsa de aglomeratie, peisajul si bunatatea intalnita compenseaza pe deplin. Dumnezeu sa va apere de toate relele stiute si nestiute si sa va indrepte pasii catre locuri binecuvantate, adevarate oaze de liniste, de puritate sufleteasca si de smerenie! (Aglaea Ciubotaru)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.