Vineri, 22 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Transrarau - cel de-al treilea traseu spectaculos din Romania

Transrarau - cel de-al treilea traseu spectaculos din Romania

Email Imprimare

Se spune despre Transrarau ca este al treilea traseu montan spectaculos din tara noastra, dupa Transfagarasan si Transalpina. Dupa ce l-am parcurs, pot spune ca frumusetea acestuia m-a cucerit. Soseaua traverseaza Raraul, facand legatura intre Valea Moldovei, de la Pojorata si Valea Bistritei, la Chiril. Drumul are o lungime de 28 de kilometri si urca pana la altitudinea de 1400 de metri, oferind calatorului peisaje care taie respiratia. Odata cu modernizarea soselei, in 2014, Masivul Rarau a devenit o destinatie turistica importanta, numarul turistilor crescand impresionant de la an la an. Precizez insa ca o portiune de cativa kilometri este foarte ingusta, avand latimea unei singure benzi de circulatie, cu greu putandu-se strecura doua autoturisme unul pe langa altul.

Soseaua faciliteaza accesul catre Cabana Rarau. De acolo, in 15 minute pe jos se poate ajunge la Piatra Soimului. O zona de belvedere situata deasupra padurii si Pietrei Soimului ofera turistilor posibilitatea de a fotografia peisaje uimitoare. Tot de la Cabana Rarau se poate urca pe un traseu de doua ore catre celebrul monument al naturii Pietrele Doamnei. In drumul catre Chiril, un indicator la stanga arata o abatere de doar 900 de metri catre Manastirea Rarau. Aceasta a fost ctitorita de catre domnitorul Petru Rares, in anul 1538. Prima manastire nu a fost insa pe locul unde se afla astazi, ci in partea cealalta a muntelui, spre Pojorata. Inainte de ocupatia austriaca, calugarii au mutat locul manastirii pe versantul dinspre Chiril al muntelui. In anul 2000 a fost finalizata o biserica noua, alaturi de cea veche. Hramul manastirii este Adormirea Maicii Domnului. Manastirea Rarau adaposteste icoane considerate facatoare de minuni. Cea mai vestita este icoana Fecioarei Maria, Izvoratoare de Mir. Aceasta a fost daruita manastirii chiar de catre ctitorul ei, Petru Rares.
Daca doriti sa admirati piscurile muntilor si padurile lor, vaile primejdioase si serpuitul soselei si sa va hraniti sufletul la Manastirea Rarau, includeti in programul vostru Transraraul! Sa nu va grabiti strabatandu-l, sa-l savurati din plin! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.