Joi, 21 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Prin Cap Aurora si imprejurimi

Prin Cap Aurora si imprejurimi

Email Imprimare

Spre deosebire de anii din urma, cand alegeam constant statiunea Mamaia pentru concediul la tarmul marii, anul acesta am ales impreuna cu familia si un grup de prieteni sa vedem si altceva. Ne-a atras atentia o oferta din Cap Aurora, cea mai mica statiune de pe tarmul romanesc al Marii Negre. Ridicata la inceputul anilor ’70 pe un teren pietros, intre padurea Comorova si mare, Cap Aurora se afla intre statiunea Jupiter, la nord si statiunea Venus, la sud, pe o fasie de teren de aproximativ 1 kilometru lungime.

Hotelurile au o arhitectura originala, exprimata prin descresteri volumetrice. Plaja este ingusta, salbatica, plina de scoici, alge si smocuri de iarba, in mare parte neintretinuta, iar intrarea in apa pietroasa, motiv pentru care multi turisti aleg plaja din Jupiter sau piscina hotelului unde sunt cazati. Plaja are insa avantajul ca se afla in imediata apropiere a hotelurilor. Specifice pentru Cap Aurora sunt micile golfuri formate de digurile din bolovani si stabilopozi, care dau un aspect dantelat malului. Ce este in Cap Aurora si nu prea gasim in Mamaia? Liniste, foarte multa liniste!
Din Cap Aurora am explorat cu usurinta statiunile Jupiter, Neptun si Venus. Pacat ca lipseste o faleza pietonala intre Venus, Cap Aurora si Jupiter. Chiar daca la prima vedere nu par a fi posibilitati de divertisment, noi am gasit destule oportunitati. Teatrul de vara din Jupiter gazduieste seara de seara spectacole de teatru sau concerte, in plus cam toate marile restaurante au orchestra si invitati surpriza, incantand clientii care servesc cina pe terasele lor. Pentru copii sunt locuri de joaca amenjate in incinta sau apropierea hotelurilor. Totodata se poate petrece o zi in Paradis Land din Neptun, un parc de aventura superb, cu trasee de dificultate progresiva, pe categorii de varsta si inaltime, dar si posibilitatea alegerii altor activitati, printre care tirul cu arcul sau air soft (pusca cu luneta).
Pe scurt, recomand statiunea Cap Aurora doar celor care prefera linistea si nu agitatia, dar si familiilor cu copii, pentru posibilitatile de cazare si masa gratuita pentru copiii pana in 12 ani, insotiti de parintii platitori de pensiune completa. (Aglaea Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.