Vineri, 22 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Diaconesti - o oaza de liniste si rugaciune

Manastirea Diaconesti - o oaza de liniste si rugaciune

Email Imprimare

Manastirea Diaconesti se afla pe Valea Trotusului, intre Muntii Ciucului si Tarcaului, in comuna Agas, din judetul Bacau, aproape de granita cu judetul Harghita. Din soseaua Comanesti - Miercurea Ciuc se face stanga, in localitatea Preluci, pentru circa doi kilometri, pe un drum neasfaltat. Manastirea Diaconesti a fost infiintata in anul 1998, iar in anul 2000 s-a terminat constructia primului corp de chilii.

In anul 2002 s-au inceput lucrarile pentru ridicarea bisericii mari, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Biserica a fost construita din lemn, in stil moldovenesc si urmeaza a fi pictata in interior. Lemnul a fost de altfel materialul de constructie principal. Gardul s-a realizat din barne groase de lemn, chiar si turnul clopotnita a fost facut din lemn. Intre anii 2004 - 2005 s-a construit cel de-al doilea corp de chilii, prevazut la mansarda, cu un spatios atelier de pictura. Desi tanara, Manastirea Diaconesti a devenit un reper in ortodoxia romaneasca. Obstea numara treizeci de vietuitoare.
Multe din manastirile istorice, cu sute de ani de viata monahala, s-au transformat in puncte turistice. Unele sunt insa mai retrase si acolo parca regasesti mai mult puterea lui Dumnezeu. Cand am ajuns la manastire, cu sotul si fiica mea, am simtit ceva special, o aura divina, greu de descris in cuvinte. O maicuta tanara, cu privirea blanda, s-a indreptat catre noi, mirata parca de sosirea noastra, mai ales ca nu era zi de sarbatoare. O bucurie de nedescris ni s-a ivit in suflet ascultand cum ne vorbea. La plecare ne-a dat fiecaruia cate o iconita. Am parasit acea gura de rai, apreciind inca o data cata intelepciune este in proverbul Omul sfinteste locul. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.