Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Regasire si liniste sufleteasca in Complexul Brancovenesc Sambata de Sus

Regasire si liniste sufleteasca in Complexul Brancovenesc Sambata de Sus

Email Imprimare

Despre Sambata de Sus, magia, credinta si puterea spirituala cu care este incarcat acest loc s-a mai scris si sunt sigur ca se va mai povesti si de acum incolo. Cu toate astea insa, cuvintele par sa nu poata fi indeajuns de cuprinzatoare incat sa exprime adevaratele trairi si sentimente pe care o persoana le incearca trecand pragul acestui sfant locas manastiresc.

Pentru mine Sambata de Sus semnifica regasirea interioara care se imbina perfect cu cadrul natural in Muntii Fagaras, atat de mult iubiti de Parintele nostru Arsenie Boca. Am venit aici, tocmai pentru acest lucru, cred ca de minimum sase ori pana acum si tot nu mi se pare de ajuns. As pleca din nou si maine, daca viata materiala, pe care suntem cu totii obligati sa o traim, nu m-ar chema inapoi in oras. Dupa ce ne-am rugat in manastire, am intrat in bisericuta veche si apoi am baut din apa sfintita de Parinte, nu ne mai ramane decat sa uitam de toate cele rele si lumesti si sa ne regasim pe noi in mijlocul frumusetilor naturale din gradina, pierduti printre salcii, tei si arini, pe malul lacului plin cu pastravi.
Padurea se oglindeste atat de frumos aici, in luciul apei si ai sentimentul ca tot masivul fagarasean inverzit vine peste tine si te cuprinde cu linistea aceea specifica, a paradisului natural. Cum sa nu uiti de griji, de stresul cotidian, in acest colt minunat de natura? Iesi din transa si mergi mai departe. Dand o tura lacului, treci pe langa camerele facute pentru pelerinii obositi ce vor sa ramana in complex peste noapte, ajungi la gura de captare a apelor paraului Sambata si mai apoi ti se deschide superba priveliste a manastirii cu turnuletele ce pot fi observate in partea din spate. Linistea te cuprinde si te opresti din nou uitandu-te profund in apa lacului, acolo unde mai multi pastravi si alte specii de pesti de munte se plimba lin in asteptarea unei posibile hrane, primite sau dobandite din natura.
Dar totul se incheie aici. Stii ca trebuie sa pleci, sa parasesti acest loc minunat, sa te intorci in aglomeratia orasului. Cazi pe ganduri, intrebandu-te in sinea ta cum ar fi sa ramai aici pentru inca o zi, o saptamana, o eternitate poate?
Insa revii pe Pamant si te gandesti doar la cum ar pune calugarii pe gratar pastravii aceia minunati pe care i-ai vazut cu putin timp in urma jucandu-se in apa... (Razvan-Constantin Ciubotaru)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.