Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Alternative sanatoase la antibiotice, produsele apicole

Alternative sanatoase la antibiotice, produsele apicole

Email Imprimare

Ne place sau nu, viata noastra depinde de progres. Evident, tot ce e nou a produs intotdeauna polemici, iar oamenii, in mod obisnuit, resping adesea tot ce este nou. Insa, cand vine vorba de antibiotice, in zilele noastre, industria medicamentelor s-a dezvoltat atat de mult, tocmai datorita necesitatii oamenilor de a-si rezolva problemele de sanatate cat mai eficient, cat mai usor si cat mai repede. Asa a luat amploare piata de antibiotice, luate de cele mai multe ori fara avizul medicului, direct din farmacie, cu cateva sfaturi ale farmacistului sau doar la sfatul vecinului de la parter.

Asadar, antibioticele - pentru dureri de cap, de dinti, pentru raceli, infectii sau chiar preventiv - sunt luate mai des decat ar trebui. Campaniile de informare in masa asupra pericolelor administrarii acestora sunt destul de dese, insa vanzarile par a fi intr-o continua crestere. Romanii cumpara antibiotice pentru ca prefera solutii rapide, pentru ca timpul lor e limitat, foarte limitat, pana in momentul in care descopera efectele secundare ale administrarii antibioticelor. Suntem pe unul dintre locurile fruntase in clasamentul natiunilor cu cel mai mare consum mare de antibiotice din Europa si asta pentru ca nu acordam suficienta atentie avertizarilor date de catre medici.
Printre cele mai des intalnite efecte secundare ale antibioticelor se numara afectiunile hepatice. Asta pentru ca ficatul, responsabil de anihilarea substantelor nocive, nu mai poate sa le faca fata si cade el insusi prada acestora. Folosirea indelungata a antibioticelor determina si o crestere a rezistentei organismului, astfel ca, in timp, e nevoie de antibiotice din ce in ce mai puternice, iar organismul devine din ce in ce mai slabit si mai vulnerabil in fata microbilor. Asadar, direct sau indirect, antibioticele influenteaza negativ sistemul imunitar.
Desi avem acces la informatii, chiar si in mediile rurale, consumul de medicamente luate dupa ureche sau dupa propriile convingeri este din ce in ce mai mare si astfel ne plasam printre primele locuri in Europa sau chiar in lume la cele mai periculoase afectiuni. Iar cea mai mare parte a farmacistilor recomanda antibiotice din cele mai scumpe, evident, pentru cresterea veniturilor. Cand vine vorba de crestere economica, se pare ca nu exista prejudecati.
Cum traiau insa, strabunii nostri, fara sa apeleze la medicamente? Cei mai multi ei se tratau cu remediile naturale, remedii pe care noi, oameni ai vitezei, ai comunicarii, ai informatiei, le-am lasat intr-un con al uitarii. Insa, de cand cu constientizarea efectelor secundare ale antibioticelor, oamenii incep sa redescopere valoarea reala a remediilor naturae si constientizeaza ca o lingura de miere intr-un ceai de patlagina este alternativa sanatoasa la un comprimat de antibiotic. In iuresul dezvoltarii industriei de medicamente, remediile naturale si-au pierdut din prestanta, au devenit niste mici perle uitate intr-un sertar prafuit. Se pare insa, ca a sosit momentul ca aceste perle sa fie redescoperite, pentru ca numai ele prezinta siguranta. Poate ca nu mai traim vremurile in care racelile sa se trateze doar cu ceaiuri, insa le putem lua preventiv si putem astfel, preveni aparitia afectiunilor care sa necesite medicamente chimice. In afara de plantele medicinale, alte remedii excelente in combaterea unei game variate de afectiuni, sunt produsele apicole. Bunicii nostri obisnuiau sa respecte lumea stupului atat de mult, incat fiecare dar venit de la albine, era considerat un dar de la Dumnezeu. Desigur, erau situatii in care se impunea o medicatie de natura chimica, insa strabunii nostri aveau intelepciunea de a folosi natura si darurile sale pentru a se tine departe de boli.
Astazi, exista, din pacate, foarte multi parinti tineri care isi trateaza copiii cu antibiotice si nu stiu ce este polenul, propolisul sau laptisorul de matca… Da, din pacate, exista cazuri (si nu foarte putine) de oameni carora produsele stupului si calitatile acestora le sunt complet straine. Daca s-ar informa (pentru ca avem astazi la dispozitie, o gama atat de variata de surse de informatie) ar afla, de exemplu, ca propolisul are in compozitie nu mai putin de 150 de compusi, printre care vitamine si minerale, dar si substante cu calitati antimicrobiene. Ce inseamna asta? Ei bine, luat preventiv, propolisul (regasit atat in forma masticabila, cat si sub forma de tinctura de propolis) fortifica organismul si nu lasa microbilor nici o sansa. In cazul sinuzitelor, a anginelor, laringitei, traheitei, rinitei, gripei, bronsitei sau a pneumoniei se recomanda 1-3 g de propolis mestecat in gura, de trei ori pe zi. Important este ca, spre deosebire de antibiotice, remediile naturale, in special cele apicole, nu au efecte secundare, ba mai mult decat atat, pe langa efectele de combatere a unei afectiuni anume, organismul este fortificat.
Mierea este un alt remediu natural care poate fi folosit drept arma impotriva racelilor, dar si a altor afectiuni. Cine isi face un obicei din a-si indulci ceaiul sau cafeaua cu miere isi reduce drastic sansele contactarii racelilor. Mierea poate fi adaugata si in numeroase preparate culinare sau poate fi administrata pur si simplu dimineata pe stomacul gol, cate o lingurita, pentru cresterea imunitatii sau pentru reglarea digestiei… si calitatile exceptionale ale mierii de albine sunt numeroase. E nevoie doar de vointa si de intelepciunea de a sti ca natura ofera doar celor care stiu sa beneficieze de darurile sale.
Laptisorul de matca, atat de utilizat candva, a intrat in ultimele decenii, intr-un con de umbra. Sunt generatii intregi care nu stiu ce inseamna laptisorul de matca si la ce foloseste acesta… Si este mare pacat, pentru ca beneficiile acestuia sunt multiple, atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete.
Miere, propolis, laptisor de matca – iata cateva remedii asupra carora ar trebui sa ne indreptam atentia. Consumandu-le in mod frecvent, nu ar mai fi nevoie sa se apeleze la antibiotice, intrucat un organism suficient de imunizat nu cade prada afectiunilor atat de usor! (Rodica Puscasu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.